cristianstranieri

cristianstranieri

петък, 28 юни 2013 г.

ПРОТИВЕТЕ СЕ НА ДЯВОЛА

9328_1229639105109_1400667_n

      Лесно е да кажеш:”Аз съм ХРИСТИЯНИН!” Но приемайки името на Христос трябва да знаеш братко и сестро,че ежедневно ще имаш срещи с твоя неприятел-Сатана.Той е силен и жесток неприятел както на Бога така и на Божиите чада.Ако Исус е създателя на света и всичко що е в него със Своята съграждаща сила,то Сатана има силата да разрушава ,онова що Бог е съградил.И ако ти си решил да следваш Христос то въоръжи се за ежедневни битки с дявола.И ако мислиш,че без Божията сила сами с това че носиш името Му ще победиш ,лъжеш се приятелю.

      С нашата нищожна човешка сила не можем да устоим на дявола,затова и много души отпадат.

СИЛАТА принадлежи на Бога.Затова ХРИСТИЯНИТЕ,които поемат пътя на спасението трябва да бъдат СИЛНИ.Но с коя СИЛА?С тази СИЛА , която възкереси Исуса от смъртта.БОЖИЯТА СИЛА!СИЛАТА на нашия Небесен Отец.Както един баща брани и защитава своите деца тук на земята,така Небесния Отец има силата да защитава Своите “Осиновени деца”.

      Но как ще добиеш тази СИЛА,с която да противостоиш на дявола,ако ти не четеш Словото на Бога ? Ако не се интересуваш каква е ВОЛЯТА на Бог Отец за теб.Ако не научиш от Библията за всички хитрини на дявола срещу ,които ти трябва да противостоиш.Ако ти четеш,изучаваш Словото,познаваш Волята на Отец и не ДЕЙСТВАШ-победен си от дявола.Защо?Защото победата над Сатана е в действената сила на Св.Дух на Господа.Ако ти не си съблякъл старият плътски и греховен човек и не си се “ОБЛЯКЪЛ” в Исуса Христа с ДУХОВНАТА Му мантия и Божието всеоръжие:Ефес.6:11/вяра ,истина ,святост,любов,мир,слово и т. н../,бъди сигурен,че не само ще си победен,но и ще бъдеш вързан и пленен от него ,за да му вършиш неговата воля.2Тим2:24,25,26:”А Господния слуга не бива да се препира,но трябва да бъде кротък към всички,,способен да поучава,търпелив,с кротост да увещава противниците,та дано би им дал Бог покаяние,за да познаят истината,и да изтрезнеят ,като се избавят от примката на дявола,от когото са уловени живи,за да вършат неговата воля.”

    ВНИМАНИЕ!-Сатаната е хитър и атакува от всякъде.Със своите ХИТРОСТИ И ЛЪЖИ той цели да пленява хората ,за да вършат неговата воля.

    ВНИМАНИЕ!Пази се от Сатанинските планове,за да не станеш пленник  и да се почувстваш като птичка в клеткаБез никаква радост и без свобода!

ИЗВОДА:Щом си приел името на Христос и ако не искаш да бъдеш “птичка в клетка”,то побързай да станеш “Лъв ,облечен в силата на Бога”.

      И как ще се противиш на дявола?-като оставиш себе си в ръцете на Грънчаря:Той да те моделира по Своята воля и направи от теб ДОБЪР ВОЙНИК С ДОБРА БРОНЯ….

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ:…….Бог да ни благослови и даде мъдрост на всеки християнин ,че християнството не е игра или по-скоро е игра с огъня.И битка с поднебесните тъмни сили ,които съвсем не са за пренебрегване по сила.ВЯРА и Мъдрост се иска тука от вази и всичко друго ще се прибави!Амин!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.