cristianstranieri

cristianstranieri

неделя, 29 юни 2014 г.

ВРЕМЕННИТЕ СТРАДАНИЯ


28 юни 2014 г. в 20:45
ВРЕМЕННИТЕ  СТРАДАНИЯ
Следващата тема на която ще се спрем  днес е  една от великите  Божии обещания  в Святото писание. Бъдещата слава, която Господ ще открие  в нас.
Някои от нас вярващите минават и през дни на изпитания, през  дни на разочарования и огорчения. Нашият живот не винаги е живот такъв, какъвто ние бихме искали да бъде. Но точно в този момент ние виждаме, че пред нас се открива един нов път, една нова възможност за която дори и не сме предполагали, че тя може да съществува. И този нов път ни дава нови откровения, познания, победи в името на Господ Исус  Христос.
В Римляни 8:18 стих четем „Понеже смятам, че сегашните  временни страдания не заслужават да се сравнят със славата, която ще се открие в нас.”
Колко точно и ясно е казано всичко това.
В Послание на Юда в 1:3 ние четем,че първо е борбата и после и после се предава вярата на светиите. Първо човек трябва да се бори, да покаже, че има сили да устои срещу напастите на сатана и тогава ще получи вярата на светиите. Но тук ние четем, че сегашните  временни страдания не заслужават да се сравнят със славата, която  ще се открие в нас. Разбирате  ли?
Ако имаме  страдания или проблеми, те са временни. Ние трябва да гледаме  на  тях точно по този начин, това е временно. Ние знаем  за праведника Йов, какви нещастия сполетяха този  човек. Но всичко това  бе пак временно. И след това се откри още по-вече  Господната Слава в живота  му. Така ще бъде  и с всеки  един от нас, който погледне по този начин както иска нашият  Бог. Независимо от ситуацията  в която си попаднал....ниска заплата, или безработица, тежко финансово положение, здравословни, семейни  проблеми или с децата може би.. Важното е да  погледнеш с очите на вяра, че това е  временно. И след това пред теб  ще се открие още повече Господната  слава.
Данаил и тримата  младежи, търсеха Господа с цялото си сърце. Но те също  бяха  пред изпитания.....ровът на лъвовете, в огнената  пещ. Но това бе  временно пред Славата, която се откри след  това в тях и мощното  Господно Име, което се прослави. Божий сине  и Божия дъще, тези слова са днес точно за теб, който си в безизходно положение. Това е временно погледни с тези очи и благодари  на Господа, че  преминаваш през  този изпит, че ти  си  по-вече от победител в името на Господ Исус Христос.
Защото не ти човече, а сам Христос понесе нашите истински и пълни страдания на Голготския кръст и сам Той е победител  над  всичко. И ако приемеш, че това, което е пред  теб тази планина от проблеми е временна ти ще имаш  сили да и заповядаш  в  Името  на Исус сега да се премести от пътя ти  или  да се  хвърли  в морето и това ще стане.
И тогава тези страдания, които сега са в теб, казва също словото в Римляни8:18” не заслужават да се сравнят със Славата, Която ще  се открие в нас.Те не заслужават, те няма да могат да се сравнят изобщо с величието на чудесата, които Бог след това  ще  започне да  върши пред теб. Защото след това ще се отпуши Божият канал и ще потече през теб живата вода, реката на чудеса. Ние знаем всяка жена, която ражда е в болки и страдания. Но те са временни и когато роди живото дете тя се радва и плаче от радост и всички около нея. И тя вече е забравила  болките  и страданията по време на раждането. А с радост с усмивка денонощно гледа и се радва на рожбичките, които Бог и подарил, Алилуя!
Погледнете  с нови  очи и ще видите,че  сте по-вече от победители пред страданието, което е във вас. Защото ще дойдат  дни, когато той ще открие Славата Си, Алилуя!
Стих  22 „Понеже знаем,че  цялото създание въздиша и се мъчи досега”
Цялото ти тяло може би въздиша , страда и се мъчи  досега но това е временно, но това не е вечно
Стих  25 „ Но ако се надяваме  на онова, което не виждаме, тогава с търпение го чакаме.”
Ето това е вярата. Жената, която е пред  раждане не е видяла още рожбичката и понеже тя е в утробата и , но тя с вяра очаква да се роди детенцето. С вяра  очаква да започне  да  го кърми, да се грижи за него, да го учи да говори, да ходи на безброй още неща.Също така и ние  вярващите с вяра очакваме да се излее върху  нас Духът на благодатта.
Стих 26” Така също и Духът ни помага в нашата немощ, понеже не знаем  да се  молим както трябва. Но самият Дух ходатайства в нашите не изговорими стенания.”
Стих 27” А този, който изпитва сърцата, знае какъв е умът на Духа. Защото Той ходатайства за светиите по Божията воля.”
Стих 28” Но знаем,че всичко съдейства за добро за тези, които любят Бога.”Алилуя!
В каквото и страдание  да  се намираш, то е за твое добро. Нима апостолите  не  бяха бити, малтретирани, преследвани, унижавани.Но във всяка ситуация Бог показваше славата Си.
Когато Павел и още един апостол с него бяха в килията оковани в тежки вериги.
Святия Дух един ден  ми  говори,че всяка верига е била около 20 кг тежка. Краката и ръцете им са били в окови, това са около  80 кг – тежки вериги  по тялото им. Но те не са отпаднали  духом, те са знаели,че  това страдание е временно, че това страдание не е вечно. И във всеки момент Бог ще изяви славата  Си. И както са седели  между  другите затворници, двамата за започнали  да хвалят  Бога с химни. Мислите  ли ,че те са пеели  така хубаво както пеят днес хваленията в църквите?Те са нямали  музикален инструмент, електроника и тон колони....Днес в много църкви се набляга на мощно хваление да има, на модерна електронна техника, на мощни хвалители.
Но двамата апостоли, които са били и на възраст са пеели  от сърцето си хваления и духовни химни на живия Бог. Те не са гледали  оковите, веригата  тежаща всяка една  от тях по 20 кг. Те  са седели  върху  студения каменен под и са пеели за Господа от цялата си душа. От цялото си сърце и небесата  са  се отворили  и  Господ е отворил  светилището Си на небето и е слезнал  между тях с цялото Си величие и Слава, с войнството Си от ангели и архангели. И когато Господ е слезнал  между тях и каменните  стени  и  подове са се разтреперели пред  присъствието Му.Те са  започнали  да се движат,искали  са да  пригласят по някакъв начин  на славословието и на песента, която са пеели двамата оковани апостоли. Земята е започнала да бучи, искала е да пренесе хваление пред Господа. Стените, решетките вратите  се отворили, стопили пред  Неговото присъствие. Понеже килиите са се оказали тесни за Господната слава, която се открива в тях. Ето двата стиха, които се свързват сега.
Единият е тук в Римляните, а другият в Деянията разбирате  ли? Алилуя! И ти  който си в трудна ситуация запей на Господа с цялата  си  душа. Не се срамувай, че  не можеш да пееш добре, аз пея най-лошо от всички. Но в някои служения Святия Дух ми казва да пея  пред  всички, и аз запявам една единствена песен СВЯТ, СВЯТ, СВЯТ ВСЕМОГЪЩ СИ ТИ, АЛИЛУЯ! И когато кажем  АЛИЛУЯ, хората около нас падат, туморите  се стопяват, защото временните  страдания в тези хора, които идват не могатда се сравнят със Славата, която се открива в нас, в тях  в  този момент. Със славата,  която  ще се открие пред нас и през следващите  дни, Алилуя! Идват хора с тумори на гърдите и на други органи, тъжни, плачат  но това са  временни  страдания пред  Славата,  която се открива пред  тях в следващият момент, че  туморът го няма, изчезна като дим, стопи  се  и офейка като вятър. И те  започват тогава да плачат но от радост, с усмивка да скачат да викат да благодарят на Бога защото Славата  се открива в тях. И те трябва да прославят Бога в следващият момент, следващите дни за да се открие още по-вече  славата Му. За да триумфира присъствието Му и на  други души да чуят и да повярват. Това слово е за теб  човече, който бе отпаднал и отчаян  до  този момент. Аз вярвам,че след като чу тези думи ти  се насърчи.
Сложи ръка на сърцето си сега и се помоли  заедно с мен.
Исусе  мой, аз заставам пред Теб, с нова вяра в моето сърце. И те моля, простими всичките  ми  грехове и беззакония, и аз прощавам на всички всичко прощавам и на себе  си.Отварям  душата си за теб Исусе мой и те моля ела в мен, в сърцето ми отново ти ела.  Сега казвам на тези  временни, страдания, които  са в мен, временни болести и  изпитания в Името на моят Господ Исус Христос, Който е възкръсналият  Божий Син, хълмче от изпитание хвърли се в морето. Защото ние сме по-вече от победители в Името на Исус. Болест махни се от мен в кръвта на Христа. В раните на Исус аз съм изцерен. И ти благодаря  Исусе  мой,че  сега откриваш  Славата Си  в  мен. И ще я откриваш  всеки ден по-вече и по-вече и аз ще те прославя, Амин!


Georgi Petkov

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.