cristianstranieri

cristianstranieri

понеделник, 18 януари 2016 г.

ИЗПИТАЙТЕ СЕБЕ СИ

                                                      ИЗПИТАЙТЕ СЕБЕ СИ И СЕ СЪБЕРЕТЕ…..                       
                                                                             Соф. 2 : 1 – 3
                                          „ Изпитайте себе си , да  ! Изпитайте се ,
                                             Народе безсрамни ,
                                            преди да влезе  в сила указът – и  денят да се разпилее  
                                             като плява ,
                                            преди да ви сполети лютият
                                            гняв  ГОСПОДЕН ,
                                           преди да ви постигне  денят на
                                           гнева  ГОСПОДЕН !
                                            Търсете ГОСПОДА  , всички
                                            смирени на земята , които
                                            изпълнявате заповедите Му.
                                            Търсете праведност , търсете кротост ,
                                             Дано бъдете покрити в деня на
                                             Гнева Господен ! “

                                          
          Вчера бях в един град тук в Италия и Бог даде да се срещна и с вярващи и невярващи българи . Сърцето ми жадуваше да споделя Словото на Господа с верни братя и сестри .Наистина между тях срещнах мой възлюбени братя от преди 20 години . Сърцето ми се зарадва  .
Картината обаче беше пъстра : Един брат-баптист беше наредил на една пейка и черпеше братята с кебапчета и сладки , бира и лимонада , тъй като майка му беше починала същият ден.
„Черпеше “ човека „ да й се намери ! “, по- нататък сестра се превиваше от някакви болки , но в ръцете държеше цигара . На друга пейка сестра плачеше ,че майка й се обадила ,че е много болна и е сама , искаше на дъщери си 20 лв. да си купи лекарства , но тя горката нямаше…и т. н.
        И така радостта ми се превърна в скръб. Познавах много от тези братя. Видях промяната в тях . Дявола беше ограбил много неща от тях .
Исках да извикам и да им кажа : Елате да видим какво ще ни каже Исус . Но не можех да го сторя . Мислех ,че това не е най удачния начин .
После се сетих ,че в чантата си моят пастор ми беше дал брошури за Исус . Бръкнах в чантата и всички дойдоха като „ пиленца при квачка “. Разграбиха ги  , като даже не достигнаха за всички .
Видях отчаянието в очите им и глада за Словото . Тогава дойде радост в сърцето ми и желание да отпечатаме още брошури . Така постепенно скръбта ми изчезна и радостта на сърцето ми започна да се възвръща .
       Малко по-късно , две сестри ме последваха в барчето , където отсядаха на 2 етаж българите .
Салончето беше доста голямо , но празно . Изпихме по-едно кафе и мога да кажа ,че си направихме първото богослужение . „ Където са двама и трима и Бог беше сред нас ! “
Така дойде Божие присъствие и ние вярвахме ,че Бог вече беше чул молитвите ни . 
На раздяла взехме решение да си правим тук богослужения с разрешението на управителя на барчето. Обещах ,че ще подготвям теми и ще се учим на Слово божие и на Божиите наставления .
       И така прибирайки се Бог започна да ми говори чрез Софония от Стария завет :“ Изпитайте се народе Мой , преди да ви постигне гневът на Денят Господен и преди да ви разпилее като плява . “ разбрах ,че сме недостойни или недостатъчни за Господа . „ Народе безсрамен …    “
Помислих си : та Бог е любов –как може да каже на възлюбеният си народ –“ безсрамен …? .“
       Но истината си остава истина .
По- късно слушах една проповед от фейсбука на един германски пастор , който казваше ,че повечето от германските пастори не са новородени . И , че  Божието слово не прави компромис , за които думи беше намразен и подгонен . .
После реших да надникна в Словото от Софония , където Бог беше говорил на него , за да предупреди божия народ за идещият гняв Господен .
       После чух за книгата „ Време разделно “ –слушах коментар и чух да говорят за  Апокалипсиса , за приближаващият се Армагедон .
       „ О , Господи ! “- рекох си : „ Говори ми какво искаш да ми кажеш ? Каквото ми кажеш , това ще говоря на братята ! “
         Соф. 2 : 1 „ Изпитайте се и се съберете… .“
Бог иска да общуваме в Неговото име ! Да си говорим за Него . Да си спомним първата любов ! Наставленията Му !.....
И си спомних как едната сестра ми каза , как се е молила Бог да им изпрати Божи човек , който да ги „ нахрани “ със Словото Си .
      Във втори стих Словото от тази сутрин предупреждава , че  дните преминават като плява се отвяват  и гневът Господен ще връхлети ненадейно в Денят , който Господ е отредил . Ето и в Словото чрез Св . Дух Бог ни предупреждава за Неговият гняв , който няма да отмине никой , който не се справи днес , докато е все още благоприятно време .
И както казва брата от Германия , тогава Бог ще изпълни Словото си и няма да прави КОМПРОМИСИ . Защото както е писано „ Каквото е записано всичко ще се случи ! и Блажени ще са тези , които „ Изперат дрехите си , за да имат право да ядат от дървото на живота и да влязат през портите на града .“- Откр. 22:14
      Проверка на сегашното състояние на духовният си живот , промяна  и новорождение ….
         Поглеждайки на днешното време , в което се намираме  забелязваме ,че истината не се тачи много . Пренебрегва се доброто , пренебрегва се правосъдието , пренебрегва се Божието предупредително Слово  ! Пренебрегва се любовта , милосърдието !......
Но Бог е верен и истинен и Неговото слово е ПОСОКА , В КОЯТО ВСЕКО ХРИСТИЯНИН ТРЯБВА ДА ВЪРВИ ! Ние , които Го познахме , които повярвахме , които се смирихме , които  „опрахме дрехите си “, нямаме право да се връщаме назад . Защо забравихме първата любов ? Защо забравихме наставленията на Добрия Пастор ? Къде е светостта ? Къде е мъдростта ?
       Гладни сме , да ! Жадни сме , да ! Отчаяни сме до смърт . Болни сме !
ЗАЩО ? Къде е вярата ни в Спасителя ? Къде е победата ни над дявола ?
Къде е Божието всеоръжие ?
Къде е радостта и песните  , с които хвалехме Господа за нашето спасение !
Нима си забравил ,че си спасен ?
       И така , отчаян , объркан и смутен ще объркаш и пътя на твоето спасение , братко и сестро !
Защото Спасението е отвоювано за теб , но ти трябва да го изработваш . Ти трябва да си буден  ! Да си трезвен и остроумен . Не да се подаваш на лъжите на дявола , а да си спомниш Великото Божие поръчение ; Божията любов  и милост към теб и твоя дом
        Да ! Бог предупреждава точно , защото е любов , защото е милостив и ни жали . Бог днес ни ПРЕДУПРЕЖДАВА : „ Търсете Ме ! Търсете правдата ми ! Търсете смирението , кротостта и страха Господен ! “
Може ли човек земен и временен да търси Господа ? Онзи , който не знае нищо за Него ? Не !
 Тук Бог говори на народа Си . На ония , който Го познаха , който Го намериха и Го изгубиха “
Ония , които бяха кротки , смирени и търсещи правдата от Господа , но дявола открадна , мира , вярата , словото от сърцата им ….
„ Потърсете Ме , вие , които сте кротки , които вършите правда  и сте отстъпили , дано ви отмине гневът Господен в онзи Ден “ .
        Kолко голяма е любовта и милостта на нашият мил Господ и Спасител !
Кого предупреждава Бог ? Кротките , ония , които познават правдата и са отстъпили . Неговия народ . Господ познава Своите Си и Го боли за народа Си . И затова нека се „ Съберем , да изпитаме себе си и да се покаем и обърнем към нашият Бог за прошка .
Дано се намерим спасени в Неговият Ден Господен , когато ще съди народите .
       Благодариме Ти , Боже наш за това предупреждаващо Слово . Молим Те прости ни ,че сме се отклонили от теб и твоето Слово . Помогни ни да се доближим до Теб и Твоето сърце ! Не ни оставяй да погинем , Боже наш , в греховете ни .
Слава да бъде на името Ти и на Твоята правда ! Твоето Слово е вярно и истинно ! Благодаря Ти Господи Боже мой , че ни даде това слово , та дано се осъзнаем !



                              


                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.