cristianstranieri

cristianstranieri

петък, 14 юли 2023 г.

ДА ПОСТРОИМ КЪЩАТА СИ НА КАНАРА

ДА ПОСТРОИМ КЪЩАТА СИ НА КАНАРА
___________________________
Мт . 7 : 24 - 26

" И тъй , всеки който чуе тези Мой думи и ги изпълнява ще се уприличи на разумен човек , който е построил къщата си на канара и заваля дъжд , придойдоха реките , духнаха ветровете и устремиха се върху тази къща , но тя не падна ,  защото бе основана на канара .
И всеки , който чуе тези Мой думи и не ги изпълнява ще се оприличи на неразумен човек , който е построил къщата си на пясък и заваля дъжд , 
придойдоха реките и духнаха ветровете и устремиха се върху тази къща , и тя падна и падането й бе голямо .  " 
За коя къща говори Словото Божие ? 
За тази , в която живееш ти и твоето семейство  , за Родината , в която си се родил , или за твоето тяло което е Храм на Живия Бог ?
 Словото Боже говори за нашия храм , където е подслонен Духът на Господа .
Ако в твоето сърце живее Духът на Исус Христос , Който е нашата Канара и ако градиш живота си върху Канарата Христос , то ти с твоя Храм на Живия Бог ще устоиш в бурите на твоя живот .
    Духовното разсъждение върху Словото Божие за разлика от светското мислене е коренно различно , защото , за да построиш къщата си на канара се изисква Вяра и познаване на Бога и Божия син  .
За да отвориш сърцето си за Храм на Святия Божи Дух , нужно е да си чул за Святия Дух , да Го приемеш с Вяра и Любов в сърцето си .
     Както в материалния свят , така и в духовния свят ,  познаването на Бога ни дава мъдрост да построим къщата си на здрава основа и ни предпазва от злото в този свят .
 Бурята , наводненията ,  земетресения ,  войни ,  болести , катастрофи ,  смърт - всичко това е злото в този свят .
Злото не е от Бога , защото Бог е Бог на доброто , на любовта и на мира !
Бог няма нищо общо със злото ! 
Ние сами избираме на каква основа ще строим къщата си .
  Бог ни е дал свободна воля ! Той само ни предупреждава за злото , което може да ни сполети .  " Но има ли разумни да чуят Моя глас  ? " - се казва в една духовна песничка .
    Когато опознаеш Бога , Ти виждаш светлината в своя живот !
Защото Исус е Светлината : " И дойде Светлината в света , но света не  я схвана ! 
у Своите си дойде , но  и те не го приеха ! ..."
Който приема Словото Ми , което е Моята Светлина , Мене приема ! "  казва Исус Христос 
За да излезеш от тъмнината , от отчаянието , объркаността
и  хаоса е нужно да потърсиш Бога  !
А Той е толкова близо до теб ,  защото цялото обкръжение ,  в което се намираме е сам Бог ! " Божието присъствие : любов и мъдроста са толкова близо до теб ,  колкото е близо диханието до ноздрите ти " . - казва Словото Божие .
    Промяната на посоката ,  промяната на мислите и действията в твоя живот , ще те научи как да построиш къщата си на Канара , така че когато дойде буря зла да устоиш заедно с твоята къща .
 Защо хората казват :
 " Ако в колата си имам Библия ,  Бог ще ме пази от катастрофи ! "
А колко повече , ако Святия Божи Дух е вътре в твоето  сърцет ,  Той  ще пази теб ,  домът ти и семейството ти !
Исус казва още : " Ако повярваш ти , ще спасиш  теб и целия си дом , до 1000 поколения ! " 
Условието е да повярваш ,  да приемеш Словото за истина ,  да го четеш ! Защото , така ще опознаеш Господа Бога и Неговите истини ! 
Опознаеш ли Бог , ще намериш успокоение за своята душа , спасение за вечен живот и чрез Исус ставаш повече от победител в този тъмен свят , защото си стъпил на Канарата Христос ! Защото Христос живее в сърцето ти , ръководи живота ти и те води в Победоносно шествие !!! 
Научи се да живееш с Господа !
Научи се да се допитваш до Господа !
Научи се да уповаваш с вяра на Него и Неговото Слово и наставления ! Научи се да бъдеш добър слушател и още повече добър изпълнител .
 И тогава къщата , живота ти , който ще построиш на Канара Христос ще устои .
" И който устои до край в Мене  , ще устои след като премине през много скърби и бури зли . "
 Но ,  когато дойде Господ да си ни прибере , Той ще вземе само Своите си ,  онези които са устояли верни докрай !
Само ,  чрез Христос който е допуснат в сърцето ти ще можеш да победиш злото в този тъмен свят ,  чийто княз е Сатана .
Чрез , злото през което преминаваме ние се утвърждаваме във вярата в нашия Спасител !
 Кога обаче ?
Когато Го търсим постоянно !
Когато вярваме в Неговата сила и пребърдваме с молитва в Неговото присъствие ! Изпаднал ли си във водовъртежа на злото , извикай към Бога !
Не знаеш дали Бог не го е допуснал това зло ,  за да извикаш към Него , защото Той те обича и иска да те спаси !
Нека не чакаме да дойде злото , за да потърсим  Бога , а да го потърсим преди да дойде такъв момент на отчаяние , защото отчаянието е най-силното оръжие на дявола !
Народ без Бога лежи в отчаяние !
 Семейство без Бога подлежи на разпад !
Къща без Божията мъдрост е построена на пясък и непременно ще се срути !
Човек , без Бога умира завинаги !
А Бог иска да живеем вечно в Неговото присъствие и тук на земята и горе на небето ! Амин !!!
Нека разумно да строим нашата къщичка и да бъдем добри строители на нашия живот , Родина и семейство !
Амин
 Бог да ни благослови с това Слово Божие , скъпи приятели !
Приятен ден с Господа  !
И бъдете мъдри за доброто и прости да злото!
Амин !!!

1 коментар:

  1. Здравейте и добре дошли в Spotcap Global Financial Services, Казвам се Клаудия Клайн, аз съм кредитор, а също и финансов консултант. Предлагам всякакви кредитни услуги

    Имате ли остра нужда от финансово подкрепление? Имате ли нужда от заем за различни цели? ако отговорът ви е да, ще ви посъветвам да се свържете с моята фирма чрез | spotcapglobalservices@gmail.com | или изпратете текст в WhatsApp чрез: +31642117819 | и имате заем в сметката си в рамките на 24 часа, защото ние предоставяме отлични услуги за заем по целия свят.

    Ние предлагаме всички видове кредитни услуги (личен заем, бизнес заем и много други), предлагаме както дългосрочни, така и краткосрочни заеми, а също така можете да заемете до 15 милиона евро и даваме заеми при нисък лихвен процент от 3% годишно. Моята компания ще ви помогне да постигнете различни цели с широка гама от кредитни продукти.

    Признавам факта, че получаването на законен заем винаги е било огромен проблем. За хората, които имат финансов проблем и се нуждаят от решение за него, много хора намират за толкова трудно да получат заем за капитал от местните си банки или други финансови институции поради висок лихвен процент, недостатъчно обезпечение, съотношение дълг/доход, нисък кредитен рейтинг или всякакви други причини

    Край на времето за чакане или стресиращите банкови посещения. Нашата услуга е достъпна 24/7 - можете да получите заем и да извършвате транзакциите си, когато и където имате нужда

    Ние предоставяме 24-часови кредитни услуги от световна класа. За запитвания/въпроси? - Изпратете имейл до | spotcapglobalservices@gmail.com | или изпратете текст в WhatsApp чрез: +31642117819 | & Получете отговор веднага

    Вашето семейство, приятели и колеги не е нужно да знаят, че имате недостиг на пари, просто ни пишете и ще получите заем.

    Вашата финансова свобода е във вашите ръце!!

    ОтговорИзтриване

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.