cristianstranieri

cristianstranieri

събота, 10 май 2014 г.

ОЩЕ ЕДИН ДЕН ДАР ОТ БОГА



                                                              Римл 8:12,13

                            "И тъй,братя, ние имаме длъжност,обаче
                  не към плътта ,та да живеем плътски .За-
                  щото,ако живеете плътски,ще умрете;но 
                  ако чрез Духа умъртвявате телесните действия,
                  ще живеете". 

       Слава на Бога братя и сестри за днешният ден и за всеки ,който Бог ни подарява на тази земя.Много хора казват:Не искам да живея повече ,но ето ,че Бог подарява нов и нов ден - и това е Дар от Бога ,за който трябва да Му благодарим с цялото си сърце.
Бог е нашият Баща ,който има план с всяка душа на тази земя.Бог иска всеки да осъзнае какво значи да живееш и защо трябва да ЖИВЕЕШ!Бог не иска да умираме рано.Той желае най -доброто за нас-ВЕЧНИЯТ ЖИВОТ НА НЕБЕТО,заедно с Него.А това се изработва тука на земята.
Ето защо Бог не желае да спим ,а да се трудим и да изработваме Спасението си и Вечният си живот.Тогава:
"ДА ЖИВЕЕМ ИЛИ ДА УМРЕМ?"
В Словото на Бога ап.Павел -слуга на Бога дава обяснение как става изработването на Вечният живот на човека.
В Словото се говори за два вида човеци:Едните той нарича плътски ,а другите дуговни.Ние казваме :Тук на земята има вярващи и невярващи,като вярващите го наричаме духовни ,а невярващите плътски.Но ап.Павел говори за тези ,които са познали Бога.За духовните.Не всички повярвали стават веднага духовни.ДУХОВНИ СА ТЕЗИ ,КОИТО СЕ ИЗПЪЛВАТ С ДУХА НА ГОСПОДА И НЕГОВИТЕ ПЛОДОВЕ:Любов,Мъдрост,Знание,Дръзновение,Смелост
и т. н.Водени от Духа  и угаждащи на Бога .Иска да се учи ,да говори за своя Създател,Учител ,Спасител ...,защото Го обича .Духовният човек иска да живее за Бога и да търси Бога .Духовният се РАЖДА чрез Духа на БОГА , а писано е: ,че "кръв и плът не могат да влязат в небето."Ето защо Духовният християнин разбира смисъла на Словото и се радва да живее нов и нов ден ,за да работи за себе си и за братята ,които не са достигнали своето духовно развитие.
      Онези,които идват при Бога ,но се връщат отново в света ,за да угаждат и на плътта ап .Павел нарича плътскаи братя.Такива все още на са изчистили своето плътско естество и мъчно ще влезнат в пределите на Божието царство.Такива още са подвластни на греха и ап Павел предупреждава:"Грях ,може ли да лежи в святост"?
     Християнинът е победител над греха,защото Този ,който живее в сърцата им е Победил греха.Тогава трябва ли да служим на греха ,за да погинем и станем роби отново на греха?
ЕТО ЗАЩО НИ Е НЕОБХОДИМ ОЩЕ ЕДИН ДЕН ДАР ОТ БОГА и още един и още един....и т . н. ,ЗА ДА ПОБЕДИМ ГРЕХА-ЗА ДА ЖИВЕЕМ ВЕЧНО!!!!!!
Вярата ,Изучаване на Словото на Бога,Воля да оставим греха .Ако ти липсва вяра потърси Божиите обещания ,в които Бог обещава ,че "не чрез сила ,не чрез мощ ,но чрез Духът Си Бог ще даде победа над греха ."Защото именно Той е този ,който дявола използва ,за да ни пороби отново.Нека не  живеем плътски ,за да не погинем ,а да търсим пътя на Духа ,който е път на победа .а пътя на победата -значи вечен живот.
    Ето днес Бог ни подари още един Ден Дар от Него:Какво
трябва да направим?:Погледни към НЕБЕТО с молитва и БЛАГОДАРИ ,за тази нова възможност да се поправиш и доближиш до твоя Спасител.
    Потърси Духът на Господа да ти помогне да умъртвиш делата на плътта ,за които се говори в Галатяни.
Това са двете важни неща ,за който ап.Павел днес иска да ни подсети:
1.МОЛИТВА
2.Духът Господе.
Братко и сестро ,ако ти си приел да следваш Христос в пътя на Спасението ,то води живот на вяра в Бога и ще бъдеш победител над всяко нещо свързано с греха.
    Исус Христос ще работи мощно с теб и ще изяви живителната Си Сила в твоя живот.
Имаме обещания от Бога за ВЕЧЕН ЖИБОТ С НЕГО!
Затова живей живот на победител и ще живееш този жовот с Него.
    Не живей отново в грях  и не разпъвай Христос  отново вътре в себе си!

БОГ ДА НИ БЛАГОСЛОВИ С ТОВА СЛОВО И НИ ДАДЕ МЪДРОСТ И СИЛА да живеем всеки ден като победители над плътта и греха.Амин

С БОЖИЯ БЛАГОДАТ:сестра Искра 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.