cristianstranieri

cristianstranieri

вторник, 12 май 2015 г.

СИЛАТА НА МОЛИТВАТА

                                                       
                                                                 Як. 5 : 16
                          " И тъй изповядайте един на друг
                             греховете си и молете се един за друг ,
                             за да оздравеете . Голяма СИЛА има 
                             усърдната молитва на ПРАВЕДНИЯ . "

         Една тема , която си заслужава да се изследва .
Темата за молитвата и за нейната сила .
Много хора пренебрегват молитвата и нейното значение за
нас християните . Но аз смятам , че това е наша привилегия и гордост. Особено , когато си наясно с нейното прилагане.
      Искам да ви кажа , скъпи братя и сестри , не за моя гордост ,а за прослава на Господа , че ми се е случвало Бог да ме изведе от работа в Италия ,за да отида и да се помоля над две души ,които бяха болни и ме върна отново след две седмици .А резултата беше положителен . Болните бяха изцелени съвършено .
Самата аз съм се чудила и възхищавала на голямата любов и грижа на нашият Господ към Своите чада и как по -чуден и съвършен начин Си върши волята .
      Но , нека се спрем на СИЛАТА на МОЛИТВАТА.
Някой смятат ,че като правят дълги молитви , или на висок глас или по-площадите , или като заемат специална поза и т. н.
молитвата ще добие впечатление на силна ...Не ! Въобще не е така .
     Първо ти , който си познал Христос и си решил да приемеш да носиш Неговото име , ти трябва да разбереш ,че наред със всичко друго ти ставаш СЛУЖИТЕЛ НА МОЛИТВАТА . Ние не сме "Богомолци " , ние се превръщаме в МОЛИТЕЛИ ПРЕД ЛИЦЕТО НА БОГА ."
Това е част , а мога да кажа "най-важната част " от служението ни пред Бога .
И ако ти си приел присърце това служение ,братко и сестро то
стреми се молитвите ти да излъчват СИЛА И МОЩ .
Защото не знаеш кога и къде Господ ще те изпрати да послужиш на някой брат или сестра .
     Затова , за да ти бъде молитвата в сила  , ти трябва да си на
"своето място ".
Словото казва " Молитвата на ПРАВЕДНИЯТ Божи служител . " -
Як . 5:16
      Много хора се молят . Даже целият свят. Даже и нечестивите , невярващите .
НО! Обърнете внимание ! : " СИЛНАТА молитва е на ПРАВЕДНИЯТ ! "
Онези ,които са познали своя Господ и спасител . Които се покаяха , умиха се в кръвта на " Агнето " и се записаха в Книгата на живота . И Праведният Господ ни облече в Праведни дрехи , като сне от нас греховните и ни направи съдове за почетна употреба . " И ще ви направя от глинени златни . "
      Ето защо Яков казва в 5глава 16 стих : "....Голяма сила има в усърдната молитва на праведния . "
Не знам Бог защо избра мен да изпрати от Италия чак в България и там ми каза " Кажи на Пастора ,че искам ти да положиш ръце  за молитва ! "
Това ме накара да се замисля : " Какво отговорна е работата на Божият служител ! " Той трябва винаги да е облечен с дрехата на " Готовност " и винаги да е готов за старт . Един съд , когато
се употребява за почетни гости , той е винаги чист и готов да се поднесе за употреба .
     Така ,че сърцето да е винаги отворено за Светият Дух и Неговото присъствие .
" Милостиви , жалостиви , дълготърпеливи ." Ако в твоето сърце няма любов към хората  , ако ти гледаш на лице ,а не на сърце. Ако не си състрадателен и милостив , към човека , който страда  , бъди сигурен ,че не само няма да бъде силна , но и няма да бъде чута .
     Молитвата е СИЛНА , когато е с водителство от Св. Дух.
Имала съм много изцелени братя и сестри ,но не когато аз искам , а когато Бог ме праща .
" Иди утре в Нервно отделение . Искам да се помолиш над Любен ! " Или друг случай : " Иди в Нервно отделение да се молиш . Искам да изцелявам . "- така беше изцелена сестра Бета и още някои други .
" Утре ще дойде при теб в кабинета една рускиня . Ще иска помощ от тебе . Искам да се молиш за нея . "
   Друг важен момент за Силна молитва е ВЯРАТА в Бога.
Но за да имаш вярата , ти трябва да познаваш Своя Господ Бог.
Неговата личност , характер , сила , мощ , любов и всичко друго включително и Неговите обещания , които са описани подробно в Писанието.
     Когато знаеш ,че Бог е любов и за него няма невъзможни неща . Когато знаеш , че Той е Лекар над лекарите и лекува съвършено без остатък . Когато знаеш ,че Той ни обича с нелицемерна любов и не желае да боледуваме . Тогава , какво чакаш и се съмняваш . Отивай в Името на Исус и полагай ръце с ВЯРА В Силният Бог !  "И вярвай , че каквото поискаш с вяра в Името на Сина Божи , ще ти се даде . Без да се съмняваш ! "
      Четейки Словото Божие  , ти разбираш ,че МОЛИТВАТА е
БИЧ срещу Сатаната . Че тя е живот за тези , които вярват в Господа Исуса Христа  . Че тя носи победа в твоя християнски живот изпълнен с борби . Че тя е твоето оръжие срещу неприятелят ти . Всичко това прави молитвата ти Силна , но кога ,  братко и сестро ? Когато четеш Словото на Своя Господ.
Когато се трудиш да четеш и да разсъждаваш върху Него . Защото на мързеливите и Господ не помага .А Бог иска да даваш плодове . Да бъдат изцелени братята ти .Да бъде " Повалена дадена планина "  . Да бъде прославен нашият
Спасител . И как ще стане ?
 КАТО ЧЕТЕМ И СЕ УЧИМ ! Трудолюбивият Божи служите ще бъде възнаграден и не само ще прослави Бога , но и той самият ще бъде прославен и издигнат от Бога .
" Защото ще те издигна на такава висота , каквато сега не можеш да си представиш ! " - казва Словото.
     В Пр. 15 : 8 се казва : " Молитвата на праведният е благоприятна Нему ! "
Ако ти си трудолюбив и верен на Своя Бог  , Той не само ще чуе твоята молитва  , но ще я направи силна да върши чудеса . " Защото такава молитва е благоприятна Нему ! "
    Ако я правиш в "ТАЙНО" , ако си ПОСТОЯНЕН  , ако си
ДРЪЗНОВЕН  , ако молитвата ти е КРАТКА и СЪДЪРЖАТЕЛНА , ако е ИЗПЪЛНЕНА СЪС СЛОВО БОЖИЕ И С ОБЕЩАНИЯТА НА БОГА - то бъди сигурен , че твоята МОЛИТВА ще бъде една от най- СИЛНИТЕ . и т. н...
     Скъпи братя и сестри ,
времената са лоши  , тежки , да не кажа и последни ...
НЯМА ВРЕМЕ ЗА ИЗЛЕЖАВАНЕ . Има много страдания , задават се много болести  . Объркани хора- непознаващи все още Бога на Любовта . Няма да имаме оправдания пред нашият Отец. Нека запретнем ръкави и уякчим колене като започнем да се МОЛИМ ПЪРВО ЗА СЕБЕ СИ . Да оправим отношенията си с Господа и да потърсим онази Сила на Светият Дух ,чрез която Молитвите ни ще бъдат винаги чути и силни да вършат чудеса и да прославят Господа -нашият Спасител.
     Благодаря Ти , Татко небесен за това прекрасно поучение.
Моля Те .чуй ме тази вечер и помогни на нашето неверие , дай ни познание как да ти служим и направи молитвите ни ЧУДОТВОРНИ , за да можем да се гордеем с Теб и да прославим Великото Ти име с Което Си ни кръстил . В името на Синът Ти Исус Христос смея да моля и прося всичко това  от сега и до века . Амин

 БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ И ПЛОДОНОСНИ БОЖИИ ДЪРВЕТА !


                          

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.