cristianstranieri

cristianstranieri

понеделник, 28 декември 2015 г.

ДОКОГА ЩЕ СЕ КОЛЕБАЕШ МЕЖДУ ДВЕ МНЕНИЯ ?

                                  
      ДОКОГА ЩЕ СЕ КОЛЕБАЕШ МЕЖДУ ДВЕ МНЕНИЯ ?
                                   3 Царе . 18 : 21
„ Докога ще се колебаете между две мнения ? Ако Господ е Бог,
Следвайте Го ; но ако е Ваал , следвайте него . А народът не му отговори , ни дума . “
        Какво ме накара да напиша тези редове тази вечер ? Не нещо друго , но онова , което чух , видях с очите си и преживях , него искам да споделя , защото Духът на Господа ме подбуди в Своята ревност .
        Четейки Словото Св . Дух ме спря на 3 Царе 18 : 21 ; 16-40 , когато Бог изпрати  своя пророк Илия да се изяви и демонстрира Своята сила и вярност , към онези , които Го търсят с вяра и любов , за свидетелство на лъжливите пророци .
Илия беше избран Божи служител и пророк , който беше верен служител на своя Бог и силно вярваше на Своя Господ .
       Бог , Който е на небето , вижда всичко и чува какво става тук долу на земята . Той следи всяко едно сърце , какво има в него , какви мисли има , чувства и преживявания .
       Бог следи и Своите избрани чада и служители . Кой как “  расте “, как се развива , как „ строи . , как „ зида “ и как Му служи!
И тогава по времето на Илия и както и днес гледайки и слушайки всичко какво става между Неговият народ , Той не може да не реагира . Затова Господ Бог днес чрез Св. Си Дух те пита братко и сестро: „ Докога ще се колебаете между две мнения ?
                  Ако господ е Бог , следвайте Го ;
                  Но ако е Ваал следвайте него .
                   И народът не му отвърна ни дума . “
Среден път няма . Не можеш да служиш на двама Господари !
      Стига сме живели в заблуда . И днес Бог изпраща Свои пророци и служители да отварят очите на онези , които живеят в заблуда .
      Чух нещо тези дни , което ме докосна и не мога да премълча .
Църква , в която Бог ме е пращал и е вършил чудеса и пастор който кръсти моята майка ,  за да отиде при моя Господ – ДНЕС СЛУЖИ НА ВААЛ .
      Да не говорим за голямата сграда , музиката , песните , многото пари , но най – много ме заболя , когато чух как гонел онези пастори , които говорят чистото и здраво учение . Как забранявал на младежите да слушат Словото на други Божи избрани и смирени , но дръзновени в Духа на Господа братя .
Няма любов , няма страх от Бога . В навечерието на Рождество Христово младите християни обикалят 7 пъти сградата , за да „ паднат Ерихонските стени “ , т. е . да им се разчупят проклятията в църквата и да им се простят греховете . /РИТУАЛИ/ Къде го пише в Библията ? Да дават братята  задължително по 50 евро , защото , ако не дадат ще бъдат проклети те и домовете им . Къде Господ Исус Христос кълне своите чада ?
      И Бог изпрати Свой слуга , за да говори истината  за Бога на Авраам , Исаак и Яков . За Израилевият , Живият Бог и за Неговото Слово , този брат беше изгонен с думите : “ Ти искаш да ми откраднеш младежите “.
       Братя и сестри ,
 Бог Авраамов , Бог Исааков и Бог Яковов не е магьосник , но ако ти не Му служиш вярно , а се молиш да ти падне сградата – няма да имаш проблем , защото аз наистина преди години имах видение , че тази църква ще рухне .
Този Ваал , когото си приел за твой Бог може наистина да ти събори сградата , така както си мислиш ,че се молиш на Бога в заблудата си .
     Днес Словото ни казва – има време да се оправим . Кого ще си изберем ? Онзи с парите и лъжите или Живия , Истинният Бог и Господ/ Бога на Авраам , на Исаак и на Яков / ?
Този Бог не е религиозен , не обича чалгите , магиите , традициите , сребролюбието , лъжите .
Той е любов ! Той може да разчупи твоите проклятия , но ти дали Му вярваш и дали търсиш Него с вяра  и със живота си или се молиш на другия ?
      Цялото богатство и на земята и на небето са Негови . Не е нужно да обираш бедните братя , само , защото си бил пастор цял живот . Но дали за това си избран ?
Има Един Пастор , Който милее за Своите овчици и ревнува , за това ,че ти ги държиш между две мнения :
       Един път „служиш на Господа „ като ги мамиш , че ще се спасят и в същото време ги заблуждаваш с магиите и музиката на Ваалам .
       Ако ти братко и сестро , търсиш Бога за спасение на своята душа , за благословение и изцеление от болести и проклятия , то знай , че ключът за отваряне на небето се крие в твоята вяра и молитва със чисто сърце и не лицемерен дух.
       И ако ти освободиш сърцето си от всяка заблуда и магия , от религиозни традиции и ритуали и ако ти търсиш своя Спасител с вяра , то искам да ти кажа , че Бог на същият момент ще отключи небето си за теб , за твоето успокоение , утешение , освобождение и спасение .
       Не е нужно да обикаляш 7 пъти сградата на Рождество Христово , за да ти прости Господ греховете , а иди потърси Господ с вяра . Иди потърси своя Спасител с покаяно и разкаяно сърце за своята заблуда .
И ако тук си сред Вааловци , не се страхувай да излезеш и да обиколиш и да потърсиш ЖИВАТА ХРИСТОВА ЦЪРКВА ! Знай -Господ Исус Христос няма да те осъди !
Така говори Духът тази вечер.
       Защото , когато Вааловите пророци се молеха за дъжд да падне от небето Ваал не изпрати дъжд , но когато верният Божи слуга потърси живия Бог с молитва  по небето веднага се появиха облаци и заваля дъжд и то проливен .
И днес Бог ти казва , мили младежо,
„Аз съм , който съм . Аз съм Живият Бог . Аз съм Първият и Последният и освен мене няма друг Бог , на когото да се кланяте .
Аз Господ , съм твоя Бог !  “
       Чети Словото на Господа и Го изпълнявай. Придобий жива спасителна  вяра , чрез него и имай страх от Бога , а не от човеци , защото Духът казва днес : „ От тук ти идва проклетията ! Когато от Мене нямаш страх , а се страхуваш от човеци земни и временни ! “
      Общувай с Твоя – Живия Бог , чрез молитви и вяра и чакай с търпение и тогава Бога на Авраам , на Исаак и на Яков няма да се забави да ти отговори , защото Той много обича онези верните и любящите Го .
И Той ви чака да излезете от заблудата и да влезете в Неговото присъствие !
Амин!!!!

       Бог да ни пази от Вааловата заблуда !                      Амин!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.