cristianstranieri

cristianstranieri

петък, 29 декември 2017 г.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА БОЖИЯ ГНЯВ И КАК МОЖЕМ ДА ИЗБЕГНЕМ ОТ НЕГО ?

Много хора не познават Господа и нямат представа какво е Божия гняв . Други обаче , които са познали Бога и четат Библията , разбират , че в Словото Божие се говори , че Бог е любов, но то казва още , че Бог е и огън изпояждащ .
Някой Божи служители предпочитат да говорят само за любовта на Бога , но истината е , че в " приказката " за Бога се говори и за Божия гняв .
Наистина ли Бог , Който го знаем като Бог на любовта може да се гневи и кога ?
Повода да пиша днес за Божия гняв е сънят , който Св.Дух ми даде нощес .
    Днес живеем във времена , на охладняване от любовта . А това говори за отдалечаване от Бога .
Много братя застават : брат срещу брат , сестра срещу сестра , няма семейна обич , разпадат се семейства , лъже братя , лъжесестри . Омраза , лъжа и лицемерния .
Божии служители  , не говорят чистото слова . Изопачава се здравото учение  .
    И всичко това подбужда сърцето на Бога към Неговия гняв .Бог знае , че докато сме в тези телесни хижи ще грешим , но имаме една голяма привилегия , че като осъзнаеш грехът си и се покажеш Бог ще ти прости .Сега живеем в благодатно време , в което Бог все още показва Своята милост , любов и дълготърпение .
    И благодарение на ходотайствените молитви на Исус , който непрекъснато се моли за нас със сълзи , Бог прощава нашите грехове . И ни предпазва от по следствието на греха .
Но идва ден , когато благодатното време ще свърши . Бог ще престане да спасява и да показва милост и това е времето на Съдния ден .
Денят на големия Божии гняв .
    Кое кара нашият мил Господ Бог да се гневи ?
Нашето непослушание и закоравяване на сърцата ни :
" Но с устата си Го ласкаеха ,
а с езика си Го лъжеха  ;
Когато сърцата ни не са Му верни на обещанията , които Му дадохме в реката и поради отстъпване от заповедите и Божиите наставления .
    Божият гняв е предвиден за непокорните , но ти братко и сестро , който позна Бога и прие Неговото спасение като се уми в Неговата кръв , смирявай себе си , бъди послушен на Божия глас , така , както Исус беше послушен на Своя Баща , дори послушен до смърт .
Бог не си е оттеглил все още ръката от теб .Той те чака в Своята милост и любов , за да ти прости и да те умие в Словото Си и в кръвта на Своя Син .
" Покой се , откъде знаеш мила сестро , Божие сърце дали няма да се отвърне от злато , което е намислил за теб ? "- казва Словото .
Обърни се с думите : " Докога Господи ? Ще се гневи ли винаги ?
....Покажи Свойте милосърдни дела ,  прости и помогни ни , Боже
Спасителю наш, заради славата на Твоето име .Избави ни и очисти греховете ни , заради името си . " - Пс . 79 : 5 , 8 , 9
     Божият гняв е справедлив към непокорните и непослушните , онези със закоравелите сърца , но за Божиите избрани словото казва : "Ще бъдат предпазени от него ! "
    Това е голямо обещание !
В името на Исус и чрез молитви на покаяние можем да избегнем Божия гняв .
Нека не забравяме , че Бог ни обича много , но е и Бог ревнив , Който ревнува до смърт за Духът Свети , Който изпрати в нашите сърца .
    Какво ми показа Св.Дух тази нощ в моите сънища ?
Голяма зала , просторна със големи прозорци и голяма двойна остъклена врата .От вън от един голям коридор влизаха хора в залата , която изглеждаше голям салон , в който се събираха тези хора .
В един ъгъл видях лекар , който правеше , операция на една жена .Беше в операционни дрехи .
После го видях на друго легло израждаше млада жена .
В салона имаше хора с патерици , като , че ли чакаха за преглед .
На друго място две възрастни жени си разговаряха , а други две малки деца си играеха и се прегръщаха .
Наблюдавайки тези неща изведнъж чух страшен шум . Една от стените се пропука .
Вратата се отвори широко и можах да видя навън страшна снежна буря , като ураган , която изкърти едно голямо дърво точно пред вратата и снежна буря примесена с лед и скреж и където мине всичко събаря и заледява .
   Тогава се оплаших и си казах : " Това е краят ! Сега ще бъдем затрупани и замразени .
И в същият миг извиках със силен глас : " Издигнете ръце към небето и викайте за помощ името Исус ! И започнах да се моля викайки със силен глас : " Исусе ,
спаси ! Исусе , помогни ! "
Чувах всички да повтарят по мен в молитва :
" Исуса , спаси ни !  Исусе помогни ни ! "
    И ето в един момент всичко утихна . Вратата все още беше отворена но снежната буря беше замразила всичко навън , а вътре нещата останаха непокътнати !
    Погледнах към Доктора , а Той продължаваше да лекува хората .
Защо Божият гняв ни отмина ?
Защо бурята спря при молитвата ? Защо ? Защо ? Защо ?
    ЗАЩОТО ТАЗИ ЦЪРКВА БЕШЕ ЖИВА ! ЗАЩАТА ВСИЧКИ БЯХА ЕДИНОМИСЛЕНИ ! ИМАШЕ ЛЮБОВ И Доктора / СВЯТИЯТ Божи Син / беше сред нас и Той чу молитвите ни , макар и да бяха простички и показа Своята милост . И ТАКА БОЖИЯТ ГНЯВ НИ ОТМИНА !
БЛАГОДАРЯ ТИ , ГОСПОДИ БОЖЕ МОЙ , ЧЕ МИ ПОКАЗВАШ КЪМ КОИ ЩЕ ПОКАЖЕШ МИЛОСТ .
    Затова нека бъдем мъдри и да стоим винаги будни и в Духа на Господа , та когато се зададе буря Милостивият Бог да чуе нашите молитви .
Нека живеем живот угоден на Господа и да бъдем послушни на Неговите заповеди , за да намерим милост на определеното от Него време .
Амин
Бог да ни благослови !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.