cristianstranieri

cristianstranieri

неделя, 3 декември 2017 г.

КАК ИЗГРАЖДАШ ТВОЯ ВЪТРЕШЕН ЧОВЕК

КАК ИЗГРАЖДАШ ТВОЯ ВЪТРЕШЕН ЧОВЕК !!!

Здравейте благословени мой братя и сестри в Господа Исуса Христа !
Поздравявам ви в името на Отца ,Сина и Святият Дух .
Всички ние сме основали животът си на канарата която е Господ Исус Христос и градим на Нея, нашият нов живот ,който е даден в преобраз на къща в Словото на Бога!
Бог Отец в своята огромна милост и любов ,към нас ,ни е дал Словото Си ,като пътеводител и основа на която Ние,ежедневно можем да се облегнем и да разчитаме, като Го :изучаваме, размишляваме и прилагаме в нашият нов живот, това Слово ,ще изгради във Нас нашият Дух ,Ум,Характер и начин на мислене и обхода.
Исус Навиев 1:6. Бъди силен и смел; защото ти ще разделиш в наследство на тия люде земята, за която съм се клел на бащите им, че ще им я дам.
  7. Само бъди силен и твърде дързостен, та да постъпваш внимателно според целия закон, за който слугата Ми Моисей ти даде заповед; не се отклонявай от него ни надясно ни наляво, за да имаш добър успех {Или, постъпваш благоразумно.}* където и да идеш.
  8. Тая книга на закона да се не отдалечава от устата ти; но да размишляваш върху нея денем и нощем, за да постъпваш внимателно, според всичко каквото е написано в нея, защото тогава ще напредваш в пътя си, и тогава ще имаш добър успех {Или, постъпваш благоразумно.}†.
  9. Ето, заповядвам ти: бъди силен и смел; да не се плашиш и да не се страхуваш; защото Господ твоят Бог е с тебе гдето и да идеш.
Бог говори на теб скъпи мой братко и сестро не ,аз !,Той те кани и насърчава да обърнеш погледа си към Неговото Слово и да го обикнеш с цялото си сърце ,ум и сила, като Го, пазиш и изпълняваш ,защото То е: изворът на Божията благодат и сила ,която ще спаси душата ти и ще те укрепи в изпитание и ще те въздигне в Славата на Живият Бог.
А Кой е Словото скъпи мой братко и сестро ?
Не е ли нашият Господ и Спасител Исус Христос ,Който излезе от Бог Отец и дойде на земята,за да изяви волята на Бог Отец:
Евангилието от Йоана1:1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.
1:2 То в начало беше у Бога.
1:3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.
1:4 В Него бе животът и животът бе светлина на човеците.
1:5 И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана.
1:6 Яви се човек изпратен от Бога, на име Иоан.
1:7 Той дойде за свидетелство, да свидетелствува за светлината, за да повярват всички чрез него.
1:8 Не беше той светлината, но дойде да свидетелствува за светлината.
1:9 Истинската светлина, която осветлява всеки човек, идеше на света.
1:10 Той бе в света; и светът чрез Него стана; но светът Го не позна.
1:11 У Своите Си дойде, но Своите Му Го не приеха.
1:12 А на ония, които Го приеха, даде право да станат Божии чада, сиреч, на тия, които вярват в Неговото име;
1:13 които се родиха не от кръв, нито от плътска похот, нито от мъжка похот, но от Бога.
1:14 И словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина.
Той е живото Слово което стана плът и видяхме славата Му,разбираш ли сега, скпи братко и сестро ,че Нашият Бог е в твоите ръце и това е Библията писаното Слово,което Бог написа чрез Святият Дух като свидетелство на нас и сега нямаме извинение ,за това как градим нашият духовен дом,сиреч къщата която сме ние и не сме сами във този градеж,но Бог в Голямата Си мъдрост е изпратил Святият Дух ,Който ,ще ни помага в нашият Градеж,ако не вярваш прочети писано е
Евангилието от Йоана :14:15 Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди.
14:16 И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века.
14:17 Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото го не вижда нито го познава. Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде.
14:18 Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас.
14:26 А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал.
Писаното Слово ,сиреч Библията ,ще оживее в нашите сърца,под помазанието на Святият Дух ,защото Словото и Святият Дух са винаги в хармония и те действат винаги в едно ,защото са излезли от Божията уста на Отца и Тяхното единство е неразделимо.
Битие 1:1 В начало Бог създаде небето и земята.
1:2 А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата.
1:3 И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина.
Виждаш ли любезни мой братко и сестро ,Те са винаги в хармония ,Бог Отец изговаря Словото и когато словото и духът се съединиха в едно ,защото Те са едно Господ Исус Христос каза ,че словото е Дух и живот имено в този момент стана светлината и всичко което е станала е станало чрез ,Тях и каквото има да стане става чрез Тях!.
Затова и Бог ни предопреждава да изпитваме всичко чрез писаното Слово ,защото То е, Основата на която ние трябва да се изграждаме правилно ,за да не се подведем от някое фалшиво пророчество или от някоя фалшива доктрина !
1 Тимотей 4:1 А Духът изрично казва, че в послешните времена някои ще отстъпят от вярата, и ще слушат измамителни духове и бесовски учения,
4:2 чрез лицемерието на човеци, които лъжат, чиято съвест е прегоряла,
4:3 които запрещават жененето и заповядват въздържание от ястия, които Бог създаде, за да се употребяват с благодарение от ония, които вярват и разбират истината.
2Йоана 1:7 Защото много измамници излязоха в света, които не изповядват дохождането на Исуса Христа в плът. Такъв човек е измамник и антихрист.
1:8 Внимавайте на себе си, да не изгубите онова, което сте изработили, но да получите пълна награда.
1:9 Никой, който върви напред, и не пребъдва в Христовото учение, няма Бога; тоя, който пребъдва в учението, той има и Отца и Сина.
1:10 Ако някой дойде при вас, и не носи това учение, недейте го приема в къщи, и не го поздравявайте,
1:11 защото който го поздравява, става участник в неговите зли дела.
Колосяни 2:8 Внимавайте да ви не заплени някой с философията си и с празна измама, по човешко предание, по първоначалните учения на света, а не по Христа.
2:9 Защото в Него обитава телесно всичката пълнота на Божеството;
2:10 и вие имате пълнота в Него, Който е глава на всяко началство и власт.
2:11 В него бяхте и обрязани с обрязване не от ръка извършено, но с обрязването, което е от Христа, като съблякохте плътското тяло;
2:12 погребани с Него в кръщението, в което бидохте и възкресени с Него чрез вяра в действието на Бога, Който Го възкреси от мъртвите.
Галатяни 1:6 Чудя се как вие оставяте Онзи, Който ви призова чрез Христовата благодат, и така скоро преминавате към друго благовестие;
1:7 което не е друго благовестие, но е дело на неколцината, които ви смущават и искат да изопачат Христовото благовестие.
1:8 Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет.
1:9 Както ей сега казахме, така пък го казвам: Ако някой ви проповядва друго благовестие освен онова, което приехте, нека бъде проклет.
1:10 Защото на човеци ли искам да угоднича сега, или на Бога? Или искам да угаждам на човеци? Ако бях още угаждал на човеци, не щях да съм Христов слуга.
1:11 Защото ви известявам, братя, че проповядваното от мене благовестие не е човешко;
1:12 понеже аз нито от човек съм го приел, нито съм го научил от човек, но чрез откровение от Исуса Христа.
1 Коринтяни 2:12 А ние получихме не духа на света, но Духа, който е от Бога, за да познаем това, което Бог е благоволил да ни подари;
2:13 което и възвестяваме, не с думи научени от човешка мъдрост, но с думи научени от Духа, като поясняваме духовните неща на духовните човеци.
2:14 Но естественият човек не побира това, което е от Божия Дух, защото за него е глупост; и не може да го разбере, понеже, то се изпитва духовно.
2:15 Но духовният човек изпитва всичко; а него никой не изпитва.
2:16 Защото, "Кой е познал ума на Господа, За да може да го научи? А ние имаме ум Христов.
Римляни 7:5 Защото, когато бяхме плътски, греховните страсти, които се възбуждаха чрез закона, действуваха във вашите телесни части, за да принасяме плод който докарва смърт;
7:6 но сега, като умряхме към това, което ни държеше, освободихме се от закона; тъй щото ние служим по нов дух, а не по старата буква.
7:11 Защото грехът, като взе повод чрез заповедта, измами ме и ме умъртви чрез нея.
7:12 Тъй щото законът е свет, и заповедта света, праведна и добра.
7:13 Тогава, това ли, което е добро, стана смърт за мене? Да не бъде! Но грехът ми причинява смърт чрез това добро нещо, за да се показва, че е грях, тъй щото чрез заповедта, грехът да стане много грешен.
7:14 Защото знаем, че законът е духовен; а пък аз съм от плът, продаден под греха.
7:15 Защото не зная какво правя: понеже не върша това, което искам; но онова което мразя, него върша.
7:16 Обаче, ако върша, това, което не искам, съгласен съм със закона, че е добър.
7:17 Затова не аз сега върша това, но грехът, който живее в мене.
7:18 Защото зная, че в мене, сиреч, в плътта ми, не живее доброто; понеже желание за доброто имам, но не и сила да го върша.
7:19 Защото не върша доброто, което желая; но злото, което не желая, него върша.
7:20 Но ако върша това, което не желая, то вече не го върша аз, а грехът, който живее в мене.
7:21 И тъй, намирам тоя закон, че при мене, който желая да върша доброто, злото е близо.
7:22 Защото, колкото за вътрешното ми естество, аз се наслаждавам в Божия закон;
7:23 но в телесните си части виждам различен закон, който воюва против закона на ума ми, и ме заробва под греховния закон, който е в частите ми.
8:1 Сега прочее, няма никакво осъждане на тия, които са в Христа Исуса, [които ходят, не по плът но по Дух].
8:2 Защото законът на животворящия Дух ме освободи в Христа Исуса от закона на греха и на смъртта.
8:5 Защото тия, които са плътски, копнеят за плътското; а тия, които са духовни - за духовното.
8:6 Понеже копнежът на плътта значи смърт; а копнежът на Духа значи живот и мир.
8:7 Защото копнежът на плътта е враждебен на Бога, понеже не се покорява на Божия закон, нито пък може;
8:8 и тия, които са плътски, не могат да угодят на Бога.
8:9 Вие, обаче, не сте плътски, а духовни, ако живее във вас Божият Дух. Но ако някой няма Христовия Дух, той не е Негов.
8:10 Обаче, ако Христос е във вас, то при все, че тялото е мъртво поради греха, духът е жив поради правдата.
8:11 И ако живее във вас Духът на Този, Който е възкресил Исуса от мъртвите, то Същият, Който възкреси Христа Исуса от мъртвите, ще съживи и вашите смъртни тела чрез Духа Си, който обитава във вас.
8:12 И тъй, братя, ние имаме длъжност, обаче, не към плътта, та да живеем плътски.
8:13 Защото, ако живеете плътски, ще умрете; но ако чрез Духа умъртвявате телесните действия, ще живеете.
8:14 Понеже които се управляват от Божия Дух, те са Божии синове.
8:15 Защото не сте приели дух на робство, та да бъдете пак на страх, но приели сте дух на осиновение, чрез който и викаме: Авва Отче!
8:16 Така самият Дух свидетелствува заедно с нашия дух, че сме Божии чада.
8:17 И ако сме чада то сме и наследници, наследници на Бога, и сънаследници с Христа, та, ако страдаме с Него, да се и прославяме заедно с Него.
8:18 Понеже смятам, че сегашните временни страдания не заслужават да се сравнят със славата, която има да се открие към нас.
8:19 Защото създанието с усърдно очакване ожида откриването ни като Божии синове.
8:20 Понеже създанието беше подчинено на немощ {Гръцки: Суетност.}, не своеволно, но чрез Този, Който го подчини,
8:21 с надежда, че и самото създание ще се освободи от робството на тлението, и ще премине в славната свобода на Божиите чада.
8:22 Понеже знаем, че цялото създание съвокупно въздиша и се мъчи до сега.
8:23 И не то само, но и ние, които имаме Духа в начатък, и сами ние въздишаме в себе си и ожидаме осиновението си, сиреч, изкупването на нашето тяло.
8:24 Защото с тая надежда ние се спасихме; а надежда, когато се вижда изпълнена, не е вече надежда; защото кой би се надявал за това, което вижда?
8:25 Но, ако се надяваме за онова, което не виждаме, тогава с търпение го чакаме.
8:26 Така също и Духът ни помага в нашата немощ: понеже не знаем да се молим както трябва; но самият Дух ходатайствува в нашите неизговорими стенания;
8:27 а тоя, който изпитва сърцата, знае какъв е умът на Духа, защото той ходатайствува за светиите по Божията воля.
8:28 Но знаем, че всичко съдействува за добро на тия, които любят Бога, които са призовани според Неговото намерение.
8:29 Защото, които предузна, тях и предопредели да бъдат съобразни с образа на Сина Му, за да бъде Той първороден между много братя;
8:30 а които предопредели, тях и призова; а които призова, тях и оправда, а които оправда, тях и прослави.
8:31 И тъй, какво да кажем за това? Ако Бог е откъм нас, кой ще бъде против нас?
8:32 Оня, Който не пожали Своя Син, но Го предаде за всички ни, как не ще ни подари заедно с Него и всичко?
8:33 Кой ще обвини Божиите избрани? Бог ли, Който ги оправдава?
8:34 Кой е оня, който ще ги осъжда? Христос Исус ли, Който умря, а при това и биде възкресен от мъртвите, Който е от дясната страна на Бога, и Който ходатайствува за нас?
8:35 Кой ще ни отлъчи от Христовата любов? скръб ли, или утеснение, гонение или глад, голота, беда, или нож?
8:36 (защото, както е писано: "Убивани сме заради Тебе цял ден; Считани сме като овце за клане").
8:37 Не; във всичко това ставаме повече от победители чрез Този, Който ни е възлюбил.
8:38 Понеже съм уверен, че нито смърт, нито живот, нито ангели, нито власти, нито сегашното, нито бъдещето, нито сили,
8:39 нито височина, нито дълбочина, нито кое да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христа Исуса, нашия Господ.
Казвам истината в Христа, не лъжа, и съвестта ми свидетелствува с мене в Светия Дух,
че имам голяма скръб и непрестанна мъка в сърцето си,за тези който мислят, че ще избегнат бурйите, ветровете и дъждовете, който сполетяха къщите който бяха построени: едната бе, построена на канарата и другата ,бе построена на пясък и двете преминаха през изпитанията по един и същи начин ,но само тази къща остана която е построена на карарата ,затова нека внимаваме как градим на Този канара която е :Господ Исус Христос и да изпитваме всичко чрез Словото Му ,за да Можем да устоим до край .
Йоан 15:1- 20. Помнете думата, която ви казах, слугата не е по-горен от господаря си. Ако Мене гониха, и вас ще гонят; ако са опазили Моето учение, и вашето ще пазят.
  21. Но всичко това ще ви сторят поради Моето име, защото не познават Онзи, Който Ме е пратил.
  22. Ако не бях дошъл и не бях им говорил, грях не биха имали; сега, обаче, нямат извинение за греха си.
  23. Който мрази Мене, мрази и Отца Ми.
  24. Ако не бях сторил между тях делата, които никой друг не е сторил, грях не биха имали; но сега видяха и намразиха и Мене и Отца Ми.
  25. Но това става и да се изпълни писаното в закона им слово, "Намразиха Ме без причина".
  18. Ако светът ви мрази, знайте, че Мене преди вас е намразил.
  19. Ако бяхте от света, светът щеше да люби своето; а понеже не сте от света, но Аз ви избрах от света, затова светът ви мрази.
  16. Вие не избрахте Мене, но Аз избрах вас, и ви определих да излезете в света и да принасяте плод и плодът ви да бъде траен; та каквото и да поискате от Отца в Мое име, да ви даде.
  17. Това ви заповядвам да се любите един друг.  
Йоана14:23. Исус в отговор му рече: Ако Ме люби някой, ще пази учението Ми; и Отец Ми ще го възлюби, и Ние ще дойдем при него и ще направим обиталище у него.
  24. Който не Ме люби не пази думите Ми; и учението, което слушате, не е Мое, а на Отца, Който Ме е пратил.
  25. Това ви изговорих докато още пребъдвам с вас.
  27. Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз не ви давам както светът дава. Да се не смущава сърцето ви, нито да се бои.                                                                                         Амин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.