cristianstranieri

cristianstranieri

неделя, 5 февруари 2023 г.

БОЖИЕТО ПРИЗВАНИЕ

БОЖИЕТО ПРИЗВАНИЕ

___________________________
Когато чуеш Божия призив ,не чакай ! Бъди послушен на Божия глас , защото Бог не обича да чака!  Рим. 1:1 Павел, слуга Исус Христов, призван за апостол, отделен да проповядва благовестието от Бога,
Бог идва сам до призвания и му казва, за какво е призван? Каква служба трябва да върши? Къде трябва да  ходи? И до кои е насочено посланието за тяхното спасение и довеждането до Христос!
За да може човек да служи на Бога , трябва да бъде призован от Бога по име. За това е плаетена цената , която е безценна от Христос! 
Божият човек,винаги трябва да бъде готов да понесе страдание за Христос, за да прослави името на своя спасител!Да бъде готов на  критики на оплюване , готов на , съпротива трябва , да бъде готов на предателство , защото с всичко това се среща служителя .2 Тимотей 4:5. Но ти бъди разбран във всичко, понеси страдание, извърши делото на благовестител, изпълнявай службата си.

Призваният трябва да има серриозност към делото на Бога! Тит 2:7. Във всичко показвай себе си пример на добри дела; в поучението си показвай искреност, сериозност.

Когато пророк Илия хвърли кожуха ,  Елисей остави веднага всичко, остави воловете на баща си и тръгна след пророка! Той не се усъмни в призива се, не намери оправдание, не се извини и не каза : " Ама моля ти се , ама чакай ....няма такова нещо .Тиче след Илия .  " Чакай  ,чакай само да целуна майка си и баща си  ! " 3 Царе 19:20. А той остави воловете та се завтече подир Илия и рече: Нека целуна, моля, баща си и майка си, и тогава ще те последвам. 
Има условия  ТРЪГНИ СЛЕД МЕН, Върви след мене.Матей 8:22. Но Исус му рече: Върви след Мене, и остави мъртвите да погребат своите мъртъвци..
Не стават нещата !
 Исус каза : " Който е сложил ръка на ралото и гледа назад  , не е способен за Божието царство . "
Не  , че Бог не иска , просто не може .
Днес много способни хора гледат назад . А Исус каза: Матей 10:38. и който не вземе кръста си и не върви след Мене, не е достоен за Мене.
Много можещи не са служили , не служат и може би никога няма да служат на Бога поради погледа назад . Лука 9:62. А Исус му каза: Никой, който е турил ръката си на ралото и гледа назад, не е годен за Божието царство.
Защото не можеш да служиш на Бога и да гледаш назад .  
Много неща може да ти се искат , обаче трябва да се служи на Бога и да вървим напред  !
" Да целуна баща си и майка си.... " но това е напълно нормално някои хора са много свързани с миналото , фамилията други са под чехала на жена си  .
Искат да бъдат служители  .
Не е възможно да служиш и на Бога и на жена си едновременно . Честно ви казвам на жена си трябва да служиш под ръководството на Святия Дух .
Ако жена ти ти е Господар , тя ти е Господ . Ако Господ ти е Господ , Той ти е Господ  , разберете млади хора .Римляни 6:16. Не знаете ли, че комуто предавате себе си като послушни слуги, слуги сте на оня, комуто се покорявате, било на греха, който докарва смърт, или на послушанието, което докарва правда?
Ако си вземеш жена , която да те възседне и да те води за носа , не можеш да служиш на Божието царство !
Това беше случая с Ахав . 4 Царе 21 , 2 Летописи 182 Летописи 21,  2 Летописи 22 , 
Жена му беше една чародейка .
Той е хилав , слаб  цар и тя го водеше за носа . Където си поиска и затова той Ааха за нищо не стана .
Най-лошият цар  .
И днес живеем във време , когато мъжете не са мъже  !
Погледнете модата !
 Мъжете са жени  , жените са мъже !
Мъжете са опашка , а жените са глава  .
И това не нещо не е Божията воля !
Така при Бога тези неща не вървят  !
Така че  , каквото каже " мама , мама  , татко , татко ...ами ако е светски човека  , ами трябва да почитам баща си и майка си    ?
Разбира се , че трябва да ги почиташ , обаче не и да се покоряваш  !
Не казва : " Покорявай се на баща си и майка си станал си дърт мъж , а почитай баща си и майка си " , тоест  , уважавам ги ! Иди грижи се , храни ги , обличай ги ,но върши Божията воля  .Изход 20:12. Почитай баща си и майка си, за да се продължават дните ти на земята, която ти дава Господ твоя Бог.Ефесяни 6:2. "Почитай баща си и майка си", (което е първата заповед с обещание),
Той каза : "  Да ги целуна само ! "за една целувка проси  .
Обаче , при пророка компромис няма !
Ако искаш да си помазан , ако искаш да си използван от Бога , внимавай  , да не сбъркаш  !
Вижте условияето !
" Само това ще направя и ще те последвам ! "
И КРАЙ ! ГУБИШ !
 Исус какво каза :
" Оставете мъртвите да погребват своите мъртви ! "Матей 8:22. Но Исус му рече: Върви след Мене, и остави мъртвите да погребат своите мъртъвци.

Лука 9:60. Но Той му каза: Остави мъртвите да погребат своите мъртви; а ти иди и разгласявай Божието царство. 

Когато Бог призовава Той иска бърза реакция ! 
Няма ли бърза реакция -  губиш  !
Има хора , които Бог ги призовава , а те викат : " чакай да се помоля , чакай да постя , чакай да видя дали е Боже воля  !...и така нататък , но Бог не приема условия .

п-р Петров

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.