cristianstranieri

cristianstranieri

вторник, 21 ноември 2017 г.

Да се върнеш в Египет

ДА СЕ ВЪРНЕШ В ЕГИПЕТ .........

Дейвид Уилкерсън

Исая говори за Христос, който изцерява чуждия език (виж Исая 33:19). Еврейската дума за „чужд” в този пасаж означава „дефект в говора”. Това е гласа на несигурността и колебанието – някой, който говори без сила или доза истина.

Чуйте тържествените думи на пророка по темата: „Защото подлият ще говори подло, и сърцето му ще работи беззаконие, тъй щото да върши нечестие...” (32:6). Еврейската дума за „подлост” тук означава „глупост, зло престъпление”. Тя произлиза от думата „набал”, която означава „глупак, тъпак”.

Исая ни казва: „Само зъл, тъп човек се опитва да предаде Божието Слово, докато се предава на грях. Думите му излизат като чиста глупост!” Такъв човек извършва „...нечестие и говори заблуда против Господа, за да изтощи душата на гладния, и да направи питието на жадния да чезне” (същият стих). Собствената му грешка мами останалите в крайна сметка!

Убеден съм, че един определен грях най-вече причинява това жестоко изкривяване на истината. Това е греха на неверието. И този грях е много разпространен в много служения днес.

Бог нарича греха на неверието „връщане в Египет”: „Горко на ония, които слизат в Египет за помощ... А не гледат на Светия Израилев, Нито търсят Господа!” (31:1). „Горко на непокорните чада... Които се съветват, но не с Мене... Които отиват, за да слязат в Египет без да се допитват до Моите уста...” (30:1-2).

Исая беше смаян като видя как много израелски лидери се качиха на конете си и препускаха до Египет, за да се опитат да се посъветват за националната политика и сигурност. Това бяха същите хора, които бяха казали на пророка, че нямат време да търсят Господ или пък да се съветват с Него. Но Бог не прие лековато действията им. Той ги нарече бунт и произнесе присъда над тях!

Днес нищо не се е променило. Цели множества християни прекосяват страната, за да посетят семинари и конференции с мисълта да се „върнат в Египет”. Те комуникират помежду си, правят стратегии, заемат методи от света, приемат вдъхновени от плътта съвети. Накратко – търсят всяко ново нещо, което може да ги развълнува.

Но молещият се слуга, който изцяло вярва на Бог, знае, че няма време за египетски концепции. Единственото място, на което бяга той, е скришната стаичка. Там той получава съвети – на колене! Амин

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.