cristianstranieri

cristianstranieri

петък, 12 януари 2018 г.

ВЯРАТА И НАДЕЖДАТА ТИ ДА БЪДЕ В БОГА

1 Петр .1 : 21
" Вярата и надеждата ти да бъде в Бога ! "

      Живота в света без Бога е живот на тъмнина . Без познанието за Бога - хората живеят ден за ден , без надежда за утре , като слепци в тъмница .
Умират и пак не знаят къде отиват .
Живот на суета , гонене на вятъра и една мъртва вяра , която не ползва никак човека .
     Живот без Бога е едно жалко съществуване и една заблуда : религиозни празници , традиции и всичко друго , което не е от Бога , което не дава никакъв плод на радост и надежда .
      Колко хора прекарват живота си в заблуда и умират без да са познали Бога , без надеждата за вечния живот , за който Бог отдавна се е погрижил , за което Бог промисли като даде Сина Си предопределен още преди създаването на света , за да ни изкупи не със злато или сребро , но със скъпоценната Си кръв и Който умря като Агнец без недостатък и пречист .
И Бог Го възкреси от мъртвите и Му даде власт тук на земята и горе на небето .
     И така благодарение на Исус Божия Син / за Когото се говори от 2 000 години / , в Когото всеки като повярва ще се спаси  И НАДЕЖДАТА НИ чрез Него ще оживее за вечен живот след смъртта на вярващите .
     Чувам , колко много повярвали как съжаляват , че са изгубили
17 , 20 и 30 години от живота си в тъмнина без Бога а други наблюдавам как в последните си години от живота си предават душите си на Исус и намират спасение ката се изпълнява Словото : " Последните ще станат първи , а  първите последни . "
    И понеже Бог възкреси Исус и Го направи Жив Господ Бог , за всеки , който повярва в Него , то
нека живеем за Бога и да бъдем будни и живи за истината , като живеем с  ВЯРА И НАДЕЖДА , че
Живият Исус - нашият Спасител не напразно живя , умря и възкръсна , за да добием ти и аз вяра и надежда за утрешният ден .   Защо да живееш братко без Бога и да умреш без надежда за твоята душа . Живей с вяра и надежда в невидимия , живия и вечен Бог , Който възкреси Исус от мъртвите и същият Този Бог ще възкреси и твоето смъртно тяло в утрешният ден само защото си повярвал на днешният призив и си приел Исус за свой Спасител . И защо ? Защото в сърцето ти ще заживее същият Дух , който живя в Исус и чрез този Дух ти ще насладиш вечният живот , който ти е отреден още от съзнанието на света .
ЗАТОВА , НЕКА ВЯРАТА НИ И НАДЕЖДАТА НИ ДА БЪДЕ ИЗЦЯЛО В БОГА , ЧРЕЗ ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА , КОМУТО ДА БЪДЕ ВЕЧНА СЛАВА ОТ СЕГА И ДО ВЕКА !
АМИН !!!!
БОГ ДА НИ БЛАГОСЛОВИ С ТОВА ПРЕКРАСНО СЛОВО ТАЗИ СУТРИН !
АМИН !!!

    

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.