cristianstranieri

cristianstranieri

вторник, 4 юни 2019 г.

Гонени заради вярата

ГОНЕНИ ЗАРАДИ ВЯРАТА

       Избраните Божи чада , призовани да разпространяват благовестието за нашия Господ са били гонени и днес не е по различно .
     И днес много Божи избрани се скитат по чуждите страни , гонени от враговете на Христовия кръст .
    Божите чада са помазани със Сила от Горе и поръсени с кръвта на Исус Христос .Божията ръка е винаги над тях и закрилата им е от самия Бог .
      Ап . Петър , след възкресението на Господа окуражаваше християните в техните гонения дързостно и с любов :
" Достатъчно ви е Божията благодат .  Божият мир да ви се умножат ! "
    Най - голямото богатство е " съкровището в твоето сърце ."
Когато в сърцето на християнина живее Светият Божи Дух , тогава Бог дава мир , търпение , сила и дръзновение .
     И в най - трудните моменти от живота ни Духът на Който уповаваме ще ни прошепне :
" Моята Благодат и Моят Мир да ти се умножат ! " -
1 Петър .1 : 2
    Силните , кротките , мъдрите , смирените , знаещите , онези , чиято уста изповядва живата вяра в Господа , истинното Слово са гонени и днес .
    Дявола , който знае Божието слово по - добре , от който и да е бяга като опърлен , когато слуша Божиите истини и преследва Божиите служители с омраза и постоянство .
    Тесен е пътя към небе , трънлив и изпълнен със страдания и болка , но много по -славен от широкия , който Дявола предлага на човеците - изпълнен с съблазни и удоволствия , та дано заблуди и избраните Божи чада .
    Онези , които отварят очите на слепите и ушите на глухите , които изправят приведените , изцеляват болните , възкресяват мъртвите , които носят Живата Надежда на хората за един нов по - добър живот от този , който света ни предлага .
Гонени заради светлината на Божието слово , заради силата на думите , които говорят и заради онази любов , която света не познава .
    Онези , които живеят с вяра , с радост в сърцата , която сам Бог им вложи  и които пеят дори когато страдат .
    Страданията , които се понасят ни утвърждават във вярата и ни каляват в трудностите в този живот .
Целта на дявола е да събори вярата ни и да ни обезкуражи и доведе до отчаяние , защото времената са последни и той знае , че това е и неговият край .
Но днешното слово от 1Петр . 1 гл
ни окуражава като ни казва : " Стойте твърди във вярата , дръжте здравото учение , говорете истината и Бога на Висините ще ви изпраща от небето Своята сила , Мир и милост и никак няма да ви остави сираци ! "
Пазете вярата , защото чрез вярата ще бъдете спасени !
    Вярата , която ни е дадена Дар от Бога , Благодатта , която ни е незаслужена милост и Спасението , което Бог промисли от любов за човеците .
    Нашият зов към Бога всеки ден трябва да бъде  както казва ап .Петър :  " Божият Мир , Милост и сила да ни се умножат , Господи ! "
     Нашето освещение и нашето послушание в този свят на тъмнината не се приема , но Онзи , Който ни Освещава и Помазва със сила и поръсва с кръвта на Синът Си , ти казва днес : " Никак няма да ви оставя и никак няма да ви забравя ! ".
    Много скоро Бог ще събере Своите разпръснатите по целият свят и ще ни въоръжи с още по - голяма сила на Духът .
Затова молете се вие , които сте гонени и прогонени ! Уповайте на Св.Дух на Бога и искайте непрестанно да ви се умножи Мирът и любовта на Бога .
Нека бъдем пример за нашите братя и онези от света , които също страдат и да отразяваме  Божията Светлина като уповаваме на непобедимата Божия Сила , която е вътре в нашите сърца .Нека се стремим към святост и тогава Божието присъствие никак няма да ни напусне .
И  " Кой може да застане срещу нас , ако Бог е в нас и с нас ? "
Нека останем твърди във вярата и да се утвърдим в истината , за която Исус Христос даде живота си на кръста за нас , за да ни спаси и направи повече от победители !
Амин !
Бог да ни благослови !

С Божия любов
Сестра Искра Младенова



 
   

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.