cristianstranieri

cristianstranieri

четвъртък, 22 януари 2015 г.

ВСЯКО ДОБРО НЕЩО Е ОТ БОГА


                                          Як 1 : 16 , 17
                 16.Не се заблуждавайте , любезни мои братя;

                 17.Всяко дадено добро и всеки съвършен дар е
                 отгоре и слиза от Отца на светлините , у
                 Когото няма изменение и сянка на промяна".

       Днес моите деца получиха много "дарове "от мен от Италия . Наблюдавах ги по скайпа с каква радост разглеждаха нещата ,а особенно малката ми внучка беше най- щастлива и с неописуема радост се пременваше като сменяваше блузките и другите премени пред огледалото една след друга.
       И това ми напомни днешното Слово Божие от Як1:16,17.Замислих се и реших да го споделя с вас скъпи братя и сестри.Много пъти четем Словото на Бога ,но идва момент , в който дадено слово " докосва " сърцето и ти си казваш : " Да! Това слово е за мен или точно за мен."
Затова искам да споделя една хубава тема ,която радва сърцето . И това е за Божиите Дарове ,които Бог ни изпраща от небето.
      Гледах моите деца как се радваха и си мислех ,а колко повече ние би трябвало да се радваме и да благодарим на Нашият Небесен Баща ,когато ни кичи от своето свято небе със Своите съвършенни и скъпоценни дарове.
Апостол Яков ни казва :"Не се заблуждавайте ,любезни мой братя ,защото всяко дадено добро и всеки съвършенен Дар е от горе и слиза  от отца на светлината .И тука искам да отбележа ,че човешките дарове не са нищо в сравнение ,с това ,което Бог ни дава отгоре . Както Словото
на Бога е чисто ,така и даровете ,които са от него са пер-
фектни и съвършени . Бог предупреждава :"Не давайте сърцето си на човеци и не търсете дарове от човеци . Проклет ,който очаква от човеци .  " Защо трябва да приемем даровете на Бога ? Защото те са перфектни и съвършени и незаменими и идват от ОТЦА НА СВЕТЛИНАТА!
      Най-големият и прекрасен и единствен дар ,който никой не може да ти го даде е: СПАСЕНИЕТО на нашите
души . Този Дар е незаслужен ,но поради голямата си милост и любов към нас грешните Бог го приготви за всеки един на тази земя , но ще го приеме само онзи ,който "отвори" сърцето си за Господа Исуса Христа .
Спасението е дар от Бога . Перфектен! И ,който има този дар е БЛАЖЕН . Щастлив и радостен! защото освен ,че са перфектни и съвършени ,те носят и много радост в сърцата. И ние ,който носим даровете на Отца трябва винаги с радост да благодарим и да прославяме Нашият Бог.
     Ако някой все още не е получил този Дар може да го поиска в молитва . Бог е милостив и благ и ще те благослови своевременно , защото .Спасението е дар от бога за всеки един и този Дар е вечен живот с Бога на небе .Каква по-голяма радост от тази да знаеш ,че Бог ти подарява вечен живот.
     Даровете от Бога трябва да се съхраняват и да се грижим за тях . Моята внучка ми каза тази вечер : " Тази блузка ми е малко по-голяма ,но ще си я сгъна и ще си я вдигна за ,когато порасна . " Ще се погрижи да си я запази за по-дълго време . Колко повече един християнин трябва да се грижи за своите Дарове от Бога .Като има още духовни дарове :
-Да служиш на Бога и на християните.
-Кръщението в Светия Дух
-Да живеем заедно като едно семейство и да се обичаме като истински братя и сестри.
/Да -ЛЮБОВТА-също е Дар от Бога .
-Вярата в Бога -Да вярваш ,че : " Моят Бог ще промисли за всяка моя духовна и материална нужда!"
-Децата -също са Дар от Бога .И мога да кажа , че когато е дар -този дар е перфектен и скъпоценен .Аз съм една от тези ЩАСТЛИВКИ , за което много му благодаря!
-Благ език и благи думи . Това е перфектна дарба.
-Да имаш семейство . О , това е още по-прекрасно!Дявола днес много семейства раздели ,но благоразумните ,който имат Бога знаят как да запазят Мира дори и в разделеното семейство.
-Благоразумната съпруга ! Тя -тя радва сърцето на мъжът си и е украшение за него./такъв съпруг трябва да благодари на Бога за нея . И трябва да си я пази ,като зеницата на очите си-защото му е Дар!/ 
-Добър и верен приятел./Който е намерил добър и верен приятел ,намерил е съкровище и това му е Дар от Бога./
Бог ни дава и материални дарове, като:
-В днешно време да имаш работа е дар от Бога .А ако нямаш -помоли се от сърце .Бог е милостив Баща-няма да те остави. /Нека всеки ,който работи да благодари на Бога и да си почита работата и началниците ./
-Нека кажем с вяра:"БОГ ЩЕ ПРОМИСЛИ ЗА ВСЯКА НАША НУЖДА!"
-Да имаш днес храна на трапезата си -е Дар от Бога.
/Колко семейства гладуват и мизеруват , а ти който си благословен с храна ,раздаваш ли на онези ,които нямат нищо ? Благодариш ли на Бога когато сядаш да сложиш първия залък в устата си?/
КАЗВАШ ЛИ:" ГОСПОДИ , БЛАГОДАРЯ ТИ! ".
-Да говориш на онези ,които не познават нашият Богат ,
Всевишен ,Всесилен и Милостив Небесен Баща -също е духовен Дар от небето.
-Да се обичаме и да се молим един за друг . Това е благословение и начин на живот.
    И така притежавайки тези и много още други дарби ние
се задължаваме да ги съхраняваме и употребяваме за служение ,както на Бога , така и помежду си да си служим с тях . Трябва да живеем с тези дарби и да ги потдържаме "ЖИВИ" и така Бог ще се радва и ще бъде винаги близо до нас.
     Нека радваме се братя за всяко добро нещо ,което бог ни дава и да му благодарим със цялото си сърце ! Защото :

                      Б О Г    Н И    О Б И Ч А !!!!

Бог да ни благослови и да ни преумножи дарбите и ни направи Негови скъпоценни съдове за почетна употреба .
Защото да работиш за Бога от това по -голяма радост няма !

С Божия благодат -сестра Искра

    


     

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.