cristianstranieri

cristianstranieri

четвъртък, 29 януари 2015 г.

ЛАМПАТА НА СВЕТЛИНАТА

                
                                                                 Мк .4 : 21-25 
           
              "И каза им:" Затова ли се донася светилото,
              за да го сложат под шиника или под леглото?"
 
                      Лампата си запали ,нека да гори/2
                      Да гори , да гори в сърцето ми !

                      Виж дявола не спи ,иска да я угаси/2
                      Угаси , угаси в сърцето ти! !

         За тази ли Лампа ,която виждаме да осветява улицата ,за да наблюдаваме дори многобройните снежинки говори словото и песента ? Или става дума за нещо по-добро . И това добро е духовният смисъл на Словото.
Когато живеем в светлина и търсим светлина -нужна ни е лампа .В противен случай не може да видим снежинките ,които играят прекрасният танц на зимата.
        Светлината осветява улицата по ,която си тръгнал.
Светлината на операционната маса позволява на лекарите да спасяват живот . Светлината ти дава възможност да четеш дадена книга или Словото на Бога .Светлината радва окото на човека наблюдавайки красотата на природата  и т  .н ...
      Вървейки по улица без светлината на лампата ,може да попаднеш в яма или пропаст ,където да загубиш живота си . Тъмнината в твоето сърце води до болести и смърт.
     Затова нека погледнем духовната страна на Лампата на
светлината .
Какво се казва в Мк.4:21:1 "Затова ли се донася светилото,
за да го сложат под шиника или под леглото?"
Светилото/лампата/ се поставя на светилникът ,а светилникът се поставя не под леглото ,а на място ,:"...където да свети на всички , които са в къщи."-
Мт 5:15
     Светилото дава радост ,дава топлина ,дава мир на душата .Ако един светилник има място за светилото ,което дава блясъка на своята светлина ,то и човешкото тяло има място за духовната светлина ,която ни е дар от Бога.
И ако Лампата ,която е окото на личността  е постоянно включена в Небесната Светлина  ,то тя ще осветява цялото ти тяло . Слава на Бога !
Осветено ли е окото ти ,то и тялото ти ще бъде осветено ,и  ако ти  си осветена ще бъдеш Светилник за всеки ,които е близо до твоята светлина .
      Светлината е богатство ,което само Бог може да ти го подари . Богатство ,което даром се дава и даром се раздава от онези ,на които е дадено  Слава на Бога !
Лампата на светлината е Словото на живия Бог . А лъчите на светлината са любовта ,смирението ,  кротостта , търпението. ....Чертите от характера на нашият Господ.
      "Който има Мене има и Словото ,защото Словото това съм Аз" , "Аз съм Светлината на света."-казва Исус
И ако светлината в тебе е тъмнина -ти си обречен . " Но ако цялото твое тяло бъде осветено  , без да има тъмна част то цялото ще бъде осветено ,както светилото те осветява със сиянието си"-Амин/Лк 11:36/
     ЛАМПАТА НА СВЕТЛИНАТА се отнася за онези , които
са призовани да светят за онова , което е необходимо и ще даде Слава на Бога . Тази Лампата е дар от Бога за Негова слава и тези ,които не угасват тази светлина Бог е сред тях.
    Онези , които са приели Господа Исуса Христа и са съгласни и вярват в Евангелието Светият Дух на Господа е дар от Бога за тях . И присъствието на Св. Дух в сърцата ни ни прави да светим в този свят на тъмнината.
Св. Дух е светлината и парфюма на Бога в нашите сърца  и всеки християнин ,който живее и пребъдва всеки ден в тази светлина той свети със светлината на Божият Син.
Ние сме упълномощени от Бога като Негови деца да разнасяме светлината на Евангелието по целия свят чрез мощта и силата на "олиото" ,което е в светилника ,а именно Светият Божи Дух.
     Тази ЛАМПА/Исус/ ни дава кураж ,мощ и сила и гони всеки демоничен страх.
Ето защо скъпи братя и сестри ,
всеки ,които е призван да свети в тази светлина нека не унива ,а постоянно да търси Словото на Бога ,да пребъдва в него и да допълва мярката на светилото си докато влезе в
пълнотата на ръста Христов.Амин.
да бъдем за Слава на Бога и Светлина на света.
     Ако не ти достига вяра искай си от Бога.
     Ако ти е малка любовта-Той има за теб любов в изобилие.
     Ако ти е малка силата -Бог ще ти даде сила.
     Ако имаш страх -Бог ще ти даде смелост.
     Ако сме приели Господа да бъдем за Слава на Господа.
     Накрая искам да ви кажа ,защо написах тази тема?
Защото скъпи братя и сестри ,дяволът не дреме , той обикаля като рикаещ лъв и дебне кого да погълне и чии светилник да угаси . Затова нека да запалим  "лампата "си и да позволим на Светият Божи дух винаги да гори в сърцата ни със дръзновението ,силата и мощта на Господа Исуса Христа ,Комуто да бъде Слава и почит от сега и до века .Амин
БЪДЕТЕ СВЕТЛИНА И РАЗНАСЯЙТЕ СВЕТЛИНАТА НА
СВЕТА!   Бог да благослови всеки един от нас и да даде сила да опазим светлината в сърцата си.Амин

С Божия благодат :сестра Искра






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.