cristianstranieri

cristianstranieri

вторник, 27 януари 2015 г.

ГОРДОСТ И ПРЕВЪЗГОРДЯВАНЕ


                                                            Пр. 21 : 4

                 "Надменно око и горделиво сърце , които са
                   светилникът на нечестивите е грях ..."

       Ще започна темата си с едно съновидение , което имах
тези дни.
"Видях три големи сгради на по 3 етажа ,като се строеше четвъртия етаж и на трите . Покривът още не беше поставен .Сградите бяха без врати и прозорци . На всеки етаж имаше хора ,които се движеха по етажите и се виждаха от вън . Сградите бяха в близост и приличаха на сгради "близнаци".
Но зад всяка сграда имаше поставен по един голям жълт кран  по-голям от сградите . Но тези кранове изведнъж притиснаха сградите отгоре и те започнаха да се рушат.
        Хората крещяха ,търсеха помощ ,някой скачаха от етажите да се спасяват ,други бяха затрупани. Малко бяха тези , които се спасиха . За жалост това го видях в нашият град Лом.
      Помолих Бог за  откровение и тълкование . И словото ми говори за ВЪЗГОРДЯВАНЕ!
"Много църкви , на които съм дал много много и ще изисквам"-казва Светия Дух.
Гордостта братя е грях и мерзост пред лицето на Господа.
Люцифер - първият и най- красив ангел , на когото бог беше дал власт и превъзходна красота , заради красотата си се възгордя и превъзгордя , заради което и Бог го изхвърли в поднебесната , та чак го осъди за вечния огън.
      "Ако Бог осъди гнгелите , колко повече ще съди нас човеците заради гордостта ни и превъзгордяването ни.
       Погледнах някои стихове и чрез водителството на Духа Господен разбирам , че Бог днес иска да обърнем внимание  на ГОРДОСТТА ,за която словото от Пр.21 : 4
казва ,че е ГРЯХ.
      Много хора казват днес:" Аз съм християнин!"- и това е добре , но има нещо , което Бог не одобрява и иска да ни говори тази вечер . И това е :"Гордостта сред християните . " Гордостта на лидерите , водителите , служителите , изобщо сред Божия народ.
Защо Бог иска да се поогледаме и поослушаме по този въпрос?
      Какво смущава Божието сърце и какво иска да ни каже чрез този сън и чрез Словото Си?
      Спомням си някъде слушах Божие откровение , в което Бог предупреждаваше за днешното време на криза или за
последното време:" И не вземайте заеми , защото не ще можете да ги изплатите . Или ако сте взели побързайте да
се освободите от това заробване. Не приемайте финансиране отвън , за да строите големи църкви , защото може да не ви отпуснат цялата сума и да остане строежът недовършен и така , отново да попаднете под
заробване."
      Бог е дал много на Своя народ . И Божии домове , и служители, и служения  и служения , и дарби за служение и Светия Си Дух, и още какво ли не....?
     Но като се наситихме , взехме та се преситихме.
А Словото казва : Ис .23гл./...че Бог дава ,за да се радваме на
Неговата благодат и щедрост , но когато забравяме за Него и се самозабравяме идва РАЗРУШИТЕЛЯТ!
     Кой ни даде църквите ? Кой ни даде пастири по Божие сърце? Кой ни даде дарбите ? Кой ни кръсти със Светия Дух и вложи любовта Си в нас , като ни очисти от всеки грях?
ГОСПОД ДАВА - ГОСПОД ВЗЕМА!
     " На комуто много съм дал и много ще изисквам , а на комуто малко съм дал ще отнема и това , което има ".
      Божият служител е СЛУГА братя и сестри! Той не е министър в управлението на страната .Защо казвам така ?Защото и Словото казва ,че Гордостта е присъща за света ,но не и за Божият човек . Достатъчно ни е да се гордеем с това ,че познахме Господа .
Божият служител е оправдан грешник , избран и очистен за служение със смирение , кротост и любов.
Може би ,защото не познавам ,що е гордост Бог точно на мен даде тази тема , за което му благодаря и с помощтта на Духът Господен ще погледнем -ЩО ИСКА БОГ ДА НИ КАЖЕ?
      Много братя и сестри днес търсят най -точният пастор, други търсят големи църкви , трети големи множества. Някой пременени църковни служители,други
пък Библии със златни корици и надписи  и т н...
     Но благодаря за Словото в Пс 40 : 4, в което цар Давид ни казва:" Блажен онзи човек ,който възлага упованието си на Господа и не се обръща към горделивите , нито към онези , които коварно отстъпват."
Живеем във време на възгордяване ! Но и във време на кризи ,
но и във време на отчаяние , болести , страхове и депресии.
Време на отстъпление от Господа нашият Бог и Спасител.
   Наистина Бог е дал много на Своя народ и служители , но
Бог както е дал , така и ще изисква  .В днешно време Бог не
благоволява в големите множества :"Там , където са двама и трима и говорят в Мое име там съм и Аз между тях!"
    Бог е любов и търси да види има ли любов в твоето сърце
за Бога Твоят Спасител и за брата ти ,който няма какво да яде , да облече и стене на постелката си в болка и отчаяние. Дали сърцето ти търси изискани и известни пастори, , големи и луксозни църкви , или търси водителството на Духът  и Словото и дарбите за своето служение.
     Спомням си един от моите първи пастори , който беше много употребяван от Бога .направи голяма църква , нарисува пейзажи и образа на Исус , и т. н. и т. н. ,но дойде гордост в сърцето му и отпадна в някои неща.
В едно съновидение видях разрушаване на църквата .
"Исус се разцепи на две .Стената с нарисуваната картина се пропука ,Църквата се пропука , изпълни се с прах и изведнъж се срути . Беше на два етажа и затрупа всички вярващи вътре.
Мина известно време .Не бях ходила и не знаех  ,че има нарисувана такава картина .Наложи ми се да посетя църквата и видях същата картина ,която беше в сънят ми.
Мисля ,че и до днес не е паднала сградата и стената не е пропукана.
       Но това , което Бог вижда е гордост!ВЪЗГОРДЯВАНЕ ! Отстъпване от Неговата воля . Неправилно служение и т. н...
Духовни неща , които само бог може да види . И ако нещо се разруши , то ще бъде духовно.
     Затова нека не се обръщаме към горделивите или онези , които коварно отстъпват от волята на Бога  , а да се научим да търсим Господа  , да утвърди стъпките ни , обнови умовете ни  , смири сърцата ни и постави нозете ни на Скалата Христос!
      Да пеем хвала на Господа и да ни вложи страх от Бога в сърцата ни  , като отхвърлим всяка гордост и смирим душите си до непознаваемост.
      Нека сведем глави и потърсим онова смирение в Господа Исуса Христа  , с което той пристъпи към кръста като агне за клане което не издаде глас.
      Нека кажем както псалмиста в 8 стих"...драго ми е Боже Мой ,да изпълнявам Твоята воля , да поставя закона Ти дълбоко в сърцето си и да Ти служа като говоря Правдата Ти  в събранието и за Твоята милост и твоята Истина да разказвам , боже Мой!"
      Ето това иска Бог от нас ,скъпи братя и сестри,
да работим с чисто сърце и съвест , да не се съблазняваме от мерзостите на този свят /пари ,големи църкви ,модерни хваления и ръкопляскания/ ,за да не се окаже един ден всичко , което сме градили  с гордост да бъде съборено от "ГОЛЕМОТЕ КРАНОВЕ" на Господа и малцина от множеството да се спасят , а голямото множество да се намери в огънят ,където само дявола може да се радва и да му ръкопляска .
       Св.Дух ме подсеща още чрез Словото Си:"Внимавайте как строите да не паднете!"Работата ни може да устои като уповаваме на Божието водителство смирение и послушание.
      Много служители ,които Господ изтръгна от калта ,забравиха , от къде са изпаднали-преситиха душите си,добиха надменно око и горделиво сърце-това , което не е угодно на Господа .Пасат себе си ,а стадото гладува , викат и гонят бесове ,а душата страда ,защото не е нахранена и
още и още....
      И ще завърша със Словото от Пр. 19 : 20
"Нека слушаме съвет и да приемем поука ."
Да изхвърлим всяка лоша мисъл от сърцето си,всяка гордост , възгордяване и превишаване на "правата си" ,защото по-добро е да се смирим и да служим със страх
и страхопочитание пред Господа ..Такъв човек ще спи спокойно , ще си ляга наситен  и не ще види зло."
Защото както Бог ни е призвал и подготвил за служение като ни е очистил и претопил минавайки през изпитания ,
така същият Бог може да сложи ръката Си и да разруши всичко , което си строил по човешки  с човешка лакомия ,сребролюбие  жлъч и мъст.
   "  Много човеци разгласяват своята си доброта , но кой
може да намери верен човек?"
А когато Бог те е одобрил като такъв - бъди верен до край!
Отдели се от света.Не се съблазнявай от съблазните на този свят ,защото какво общо имаш още с този грешен свят? Смири сърцето си да изпълняваш Словото на Господа  без да търсиш оправдание пред човеци  и извинение за своите слабости . Обичай първо Бога и след това братята си.Не гледай на човеци и не подобавай на човешки синове!Един е нашият образ и това е Господ Исус Христос ,Комуто да бъде слава и почит от сега и до века .Амин


Бог да ни благослови с това слово и да бъде волята Му

С Божия благодат -сестра Искра




  


 

     

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.