cristianstranieri

cristianstranieri

четвъртък, 16 април 2015 г.

СТАНИ , ГОСПОДИ ИЗБАВИ МЕ !!!!


СТАНИ , ГОСПОДИ ИЗБАВИ МЕ !!!!





                                                                                                                                  


                                                                                   Пс 7 : 6

                                                               „ Стани , Господи в гнева Си ;

                                                                  Повдигни се срещу яростта на

                                                                  Противниците ми и събуди се

                                                                  Заради мене , Ти , Който си

                                                                  Отредил съда . “


       Много пъти в живота волно или неволно причиняваме злини някому и си навличаме неприятели . Много пъти обаче сме мразени без да знаем защо? Много пъти от най- близките от твоето семейство . Друг път си ненавиждан от най –близкият си приятел ,брат или сестра , с

когото ядеш от една паничка . И не само си мразен , но и гонен и преследван.

Всичко това е свързано със живота на верните Божии чада . Спомням си Словото: „ Мене гонеха и вас ще гонят , Мене мразеха и вас ще мразят!“

      Но лесно ли е за сърцето ти да понесеш тази болка и тази скръб? Не ,никак не е лесно . Преживяла съм го и го казвам от опит. А си спомням един мой брат във вярата как го гонеха , как го притесняваха , как го тровеха и колко трудно понасяше всичко това . Но веднъж в голямата си скръб Бог му проговори: „ Не бой се ! Всичко виждам ! Остави на Мене!...“

И в Пс 7 ст . 1 виждаме как Давид търсеше чрез молитва помощ от своя Бог : „ Господи , Боже мой , на Тебе се уповавам ; спаси ме от всичките ми гонители и избави ме , да не би врагът да разкъса като лъв душата ми…“

     Давид познаваше лично Бога и уповаваше на Неговата сила и защита. Той знаеше способностите на своя Бог и колко голяма е Неговата любов към чадата Му ,които уповават на Него. Цар Давид вярваше на своя Господ и разчиташе на Неговата Бащина любов и загриженост. Той знаеше ,че ако човек те отхвърли или намрази Бог никога няма да оттегли ръката Си от Своето възлюбено чадо.

     Много хора непознавайки своя Спасител тръгват по човешки срещу своите гонители и неприятели и много пъти изпадат в още по- тежки ситуации. Не ни е дадено на нас християните сами да си разчистваме сметките с нашите врагове .

Много пъти част от враговете ни са нашите домашни-най –любимите ни . Затова е добре да познаваме Господа Исуса Христа и да следваме Неговите съвети. Защото Той е не само наш Баща , но и наш Спасител и избавител от всяко зло и беда .Той е съдията и на Него е дадено правото да отсъди всекиму според делата.

         Давид беше мразен и гонен от своя сънародник /вениаминеца Куш/ , но той знаеше ,че като се помоли с вяра и разкаже всичко на своя Небесен Баща /своите мъки ,скърби , болки и страдания , Той /Господ / е единственият , Който може да го разбере , да му съчувства и да го спаси и избави. Той знаеше ,че само Бог може да го спаси и освободи от трудностите и от всеки проблем .

      Когато ти братко и сестро си в подобно положение , задавал ли си си въпроса : „ Ще мога ли да се справя сам или да потърся моя Господ ? „

     Нека се поучим тази вечер от Словото в Пс . 7 , където виждаме вярата на Цар Давид  към Личността на Своя Господ Бог-Личност  , на Която можеш да довериш всичко онова ,което на човек не можеш се довери . Личност , Която те слуша и може да те освободи от всяка трудност и проблем , защото за Него няма невъзможни неща ,а и обещанията за чадата Му са , че: „ Никак няма да те оставя и никак няма да те забравя! Нито ще те отхвърля от дланта Си ! “

     Давид без да се притеснява разказа всичко на своя Бог за своите болки  , скръб  , слабости , съмнения , страдания , страхове и притеснения . Той знаеше ,че Бог е неговият защитник и закрилник . Щит и Канара , на Която винаги можеше да се облегне . Справедлив съдия .

В ст . 10  се казва : „ Моята защита е в Бога , Който избавя ,онези  , които са с право сърце . „

Ст. 11 : „ Бог е праведен съдия, да ! Бог , Който се гневи всеки ден на нечестивия . „

      Нека кажем на Нашият Мил Спасител и Господ тази вечер , за нашите проблеми , за нашите гонители , за болките и страданията си . И нека като Цар Давид , въпреки ,че беше Цар той предпочете силата и мощта на Своя Господ и се уповаваше с вяра заради Голямата Му и неизменна любов към нас Неговите  възлюбени ,за които проля кръвта си и ни възлюби с вечна любов.

       Исусе Господи на Силите  , Който Си мощен в слава и почит , Който си съдия на живи и мъртви , и любовта Ти е неизменна към нас човеците  ,които сме предали сърцата си на тебе Боже мой , молим Те ! Чуй молитвата ни !

Ти ,Който познаваш сърцата ни и цялото наше слабо човешко естество , помогни ни Татко наш!

Ти , Който седиш  на Небесния трон и виждаш всяко нещо  , познаваш всеки наш проблем и нужда . Познаваш гонителите ни и онези , които без причина подгониха сърцата ни и лишиха ни от мира в този свят.

Моля Те , Господи Боже на силите , дай ни от Твоята сила и мощ ,за да издържим на всяко изпитание , гонение и скръб . Дай ни сила да преодоляваме всяка трудност и болка . Сила да отхвърлим всяко нещо , което ни смущава . Сила да продължим напред . Имаме нужда от Твоята любов и грижа , Татко наш.


        Ти , Исусе , Спасителю на нашите души , Ти победи дявола , смъртта и ада . Опази ни Боже мой ,за да дочакаме денят , когато ще дойдеш да ни вземеш горе на небе . Когато ще ни облечеш с бели дрехи и ще получим венеца на правдата .

      Помогни ни и опази ни , спаси ни и освободи ни от всяка връзка на дявола , защото Те обичаме и упованието ни е само в Тебе , Боже , на справедливостта и любовта . Ти си казал Татко Небесен ,че който устои докрай той ще бъде грабнат . Затова тази вечер Те молим  , не ни оставяй в тези трудни времена . Погледни на всяка една душа , която е в нужда и слабеят сили.

„ Стани и събуди Се ,заради яростта на противниците ни и отреди Своя съд ,като защитиш праведният Си служител , според Твоята милост.

В името на Исус Христос молим и просим с вяра и от сърце всичко това , за да продължим да ти служим с Дух ,Душа и Истина от сега и до века !

 Амин !

    


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.