cristianstranieri

cristianstranieri

вторник, 14 април 2015 г.

МЪДРОСТТА СЕ ОПРАВДАВА ОТ ДЕЛАТА


 
 

 

  
МЪДРОСТТА СЕ ОПРАВДАВА ОТ ДЕЛАТА

                                       
 
Мт.11:19
                                                             „ Но мъдростта се оправдава

                                                                      от делата си . „

 

      „ Който има уши да слуша нека слуша “-казва Исус Христос в Своето слово.

Мъдростта е едно от най-хубавите качества на християнина . Тя се придобива , насилва и грабва .Спомням си :работех с един брат , който беше надарен с мъдрост от Бога . И на моята сестра , която е инженер по професия й беше направило точно това впечатление . Аз разбира се си имах своите други дарби , на като по-малка сестра ми мислеше ,че съм по- изостанала в някой отношения .И веднъж я чувам да ми казва :“ Вземи му акъла на този брат като сте цял ден заедно.“

     Сега като чета Словото от Мт. Разбирам ,че тя ми каза нещо много важно: Вземи ,онова ,което е добро , което е мъдро , което ще ти е от полза и т. н….

Тя не беше християнка , но като учен човек от света разбираше ,че мъдростта е добро нещо и тя се грабва  чрез насилване .

Някой казват : “ Кога ще дойде Небесното царство , за да влезем в него и да си починем ? „ А Исус казва : „ …Небесното царство насила се взема ,и които се насилят го грабват . „

 „Небесното царство е сред вас и във вас , но има ли мъдри да го разберат ? “-пита Господ.

Много хора днес смятат ,че като са учили много познават мъдростта . Други се мъчат да се представят за мъдри ,но в стремежа си  без да искат показват човешката си глупост.

Но има ЕДНА ИСТИНА и тя се казва Божия мъдрост и ,който иска да я намери трябва да се насили : Да се потопи в „ ИЗВОРА НА ЖИВАТА ВОДА “-Словото , да се насили , като започне да изследва Словото на мъдростта /Притчи Соломонови / и да започне да Го прилага на практика .

Когато направиш това братко и сестро и всички видят словото на практика в твоя живот , смятай ,че ще бъдеш оприличен на мъдър човек.

Казано духовно-Личност с Ум Христов!

Мъдростта не се състои в това да надхитриш някого , да заобиколиш някой проблем ,който сам ти трябва да решиш или да говориш много ,за да видят другите ,колко много си чел и си учен.

Мъдростта е свързана с дела , които са духовна ценност , допринасят плод угоден за Господа и благославящи собствената душа и душите на другите . Мъдростта е дар от Бога и несравнимо богатство , което като ти се дава се раздава доброволно и на другите без да се замисляш за последствието . Защото , който раздава мъдрост никак няма да обеднее .

Заплатата е благословения и вечен живот.

     И ако ти си духовен и притежаваш това богатство покажи го на дело . Защото е писани : „ По делата ще го познаете и по  любовта ,кои са Мой ! “-казва Исус

Мъдростта не изисква много думи , малко ,но казани на място и на време .Мъдростта не обича да се хвали и да я хвалят , тя обича да се представя и който е умен да я грабне и да я съхрани в сърцето си . Мъдростта не задържа за злото , тя прощава и показва любов.

Мъдростта дава без да държи сметка , че трябва да се върне . Мъдрият ще се хвърли в огъня , за да спаси човешки живот . Мъдрият ще стане рано ,за да подреди своята работа за през деня . Мъдрият ще предвиди злото и ще се опази , ще привдигне падналият , ще нахрани гладния , ще напои жадния , ще посети болния , ще подаде ръка на падналия , ще утеши наскърбения и ще превърже наранения .

Намерил ли си Мъдростта покажи я на дело и Бог на любовта и на мира ще те подкрепи и благослови до 1000 поколения и до века .

Амин !

Бог да ни благослови и даде духовни очи да познаем Мъдростта  , да я приложим в живота си и да наследим вечен живот с Бога на вечността ! Амин !

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.