cristianstranieri

cristianstranieri

събота, 5 август 2017 г.

Живейте с дръзновение , а не със страх

Живейте с дразновение, а не в страх!
2 Тимотей 3:1-3
“Помни това, че в последните дни ще настъпят трудни времена. Хората ще станат егоисти, алчни, самохвалци, горделиви, оскърбители, непокорни на родителите си, неблагодарни, безбожни, без обич и милост в сърцата си, клеветници, невъздържани, жестоки, против доброто”
Матей 24:6-8
“И ще чуете за войни и за военни слухове; но внимавайте да се не смущавате; понеже тия неща трябва да станат; но това още не е свършекът. Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове.8 Но всичко това ще бъде само начало на страдания.”
Звучи малко като днес, нали? Тези стихове са идеални, за да ни напомнят, къде в историята и всъщност в плановете на Бог всички ние се намираме. Когато четем списъка на знаците на последното време, ще трябва да го направим със затворени очи, за да не виждаме времето, в което сме. Също така, когато погледнем добре какво се случва в и около Израел, въздигането на мюсюлманските и ислямските права, а и всички коренни промени в климата, всички тези неща изпращат много реалистично предизвикателство към християните: “СЪБУДЕТЕ СЕ!“
Тези пророчески знаци, изказани преди много години, не трябва да създават страх в сърцето на вярващия, а по скоро мотивация. Те трябва да ни мотивират, да правим израстването в Бога най-големият приоритет в нашия живот, да ни мотивират да разнасяме Неговото благовестие на всички хора преди Неговото завръщане, да ни мотивират да живеем като царски свещенници, каквито Той ни е направил,  за да сме новото поколение.
Забележете, че Матей пише,“Когато видите тези неща, не се стряскайте; те са началните и това са знаците, че идва нещо велико“, или да кажем Някой велик. Той не казва, “Стреснете се, изплашете се и си докарайте сърдечен удар със страх и притеснение“, но казва че трябва да осъзнаем часът, в който живеем. Не знам за вас, но тези стихове ме събуждат за живота, който трябва да изживея и истинската цел, за която съм жива в момента.
Нека не оставяме сегашния живот с всички негови грижи и теготи да ни пречи, да разбираме времето, в което живеем. Нека не оставяме комфорта на настоящия живот да ни вкарва в апатичния начин на живот. По-скоро да събудим  сърцето си и да бъдем нащрек, като знаем, че както при раждаща жена, когато контракциите започнат, няма връщане назад, а има само предстоящо раждане. Нека живеем в готовност за завръщането на Господа с дръзновение и доверие в Него!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.