cristianstranieri

cristianstranieri

четвъртък, 10 януари 2013 г.

ЗАЩО ИСУС ДОКОСВА ДВА ПЪТИ..?

                                                       
                                                                  Мт.8:22-27
                            "...После пак положи ръце на очите му... 
                   и той оздравя , и виждаше всичко ясно."

       "  Във Витсайда имаше един сляп човек,когото доведоха при Исус и Го помолиха да се докосне до него.Исус го хвана за ръка изведе го из селото и като плюна на очите му ,положи на него ръце и го попита:Виждаш ли нещо?Слепецът отговори:Виждам човеците ;защото виждам неща като дървета,които ходят.
         После пак положи ръце на очите му ;накара го да втренчи очите си и той оздравя,и виждаше всичко ясно."

       Какво иска да ни каже Святия Дух днес с това Слово ?
Словото се отнася предимно за онези,които не търсят Бога с цялото си сърце.
       Всички,които познаваме Исус знаем ,че Той е вършил чудеса и днес продължава да върши чрез Своите избрани и верни служители.Но както и тогава,така и днес много Го търсят само заради чудото или със съмнение,поради,което и не получават съвършенно изцеление.
       По времето на Исус също имаше хора,които не приемаха Неговите изцеления за съвършенни,но дори го осъждаха и подиграваха:като например фарисейте не му даваха да изцелява в съботен ден.
      Но Исус не е Господ на спектаклите.Той лекуваше и то съвершенно дори само с едно докосване,защото го правеше от голямата си любов към хората.Той лекуваше и променяше душите и сърцата на хората към добро.И затова и отговори на фарисейте:"Не е ли по-добре да се освободи една душа в събота,отколкото да се спазват традиции?"Разбира се Той им го каза с притча.
      Ето защо Исус изведе слепеца извън селото,за да го изцели без да му се пречи.
      При първото полагане на ръцете слепеца видя хората като дървета.С полагане втори път на Своите ръце върху очите му той оздравя съвършенно и започна да вижда ясно нещата.
       Исус желае хората да са съвършенно изцелени от еин път ,но понеже хората го търсят повече заради чудото то и всяко чудо на своето време.
      Много пъти Исус върши изцелението от първият път,но човеците се удоволстват в чудото,радват се,сфорцират  се и бързо се отдалечават от Бога.Не се отнася за всички,но за онези с колебливи сърца.
      Ние търсим Господа Исуса Христа ,предимно заради нуждите ни и проблемите и Исус ни дава желанието на сърцето ни,защото ни обича много и защото даде кръвта си за нас.Но Исус не желае да сме полу слепци или полу гледащи.Той желае не само физическото ни изцеление,но и духовното,понеже Той е Дух и волята на Бога е всяка душа,която престъпи прага на Неговият Дом в Името на Исус да бъде духовно и физически здрав.Или както казва света:"Здрав Дух в здраво тяло".
       С второто докосване Исус даде пълно физически и духовно изцеление,защото в сърцето на слепеца дойде голяма радос,която изпълни живота му с любов и желание да служи на Бога и с радост да говори на другите за своето изцеление.
         И така Бог обича всички и иска да лекува всички и от всикаква болест ,но скъпи братя и сестри и любители на моят сайт това,което Святия Дух иска да разберем тази вечер е ,че първото докосване очиства греха и чувствата и мислите свързани със светските удоволствия и разбирания.
Не,че отрича всичко светско,но истината на Бога е съвършенна и волята Му за хората е също да бъдат съвършенно здрави.Защото,ако тогава Сам Исус лекуваше чрез Духа на Бога,днес Бог лекува чрез Духа на Исус и в Името и кръвта на Исус ,която е скъпоценен дар и балсам за нашето здраве и нашите души.
        Това е голяма привилегия за онези,които отиват при Бога с вяра в тези неща.Защото,ако отиваме само ,за да изпитваме Бога или със съмнение то Сам Исус каза:няма и да получите.
        Така,че второто докосване очиства съвършенно и дава една СВЯТОСТБожията ,която позволява на Святия Дух да изпълни сърцето ти със Божията ПЪЛНОТА.
         От тук следва да заключим и приемем второто докосване за много важно! 
Има много примери и свидетелства,които потвърждават това слово за вярно,но за тях ще говорим в следващите теми.
        А сега искам да завърша с кратка молитва ,която ако я повтаряте у дома вярвам,че Исус може да ви изцели и от първият път след ката днес Святия Дух ви откри истината за съвършенното изцеление:
                               МОЛИТВА
         Отче наш,
Ти,Който си на небесата
Благодариме Ти за Това Слово,
с Което чрез Святия Дух ти ни
отвори Духовните очи ,за да разберем 
Волята Ти за нашето Духовно и физическо здраве.

Помогни ни Отче,
на нашето неверие и хвани ни ТиТатко наш
заведи ни в Твоята "къпалня", както 
Исус изведе слепеца извън селото.
Положи Десницата Си в Името и кръвта на 
Възлюбеният Си Син Исус Христос,

Прости ни греховете волни и неволни,
знайни и незнайни,тайни и помислени.
Изцели тялото ни от последиците на греха
и дай ни Твойта пълнота и съвършенно здраве.

Не гледай на нашите слабости ,
но помогни ни да прогледаме и да 
виждаме с "яснотата"на 
Слепеца от ВитсайдаМр.8:22-27

Дай ни да се зарадваме с цялото си сърце,
за да можем и да Ти служим от сърце.
Благодариме Ти за Твойто ВЯРНО СЛОВО
и за голямата Ти и безгранична любов
към нас грешните човеци.
В Името  и в кръвта на Исуса 
молим всичко това.

С Божия любов :сестра Искра





                 





       






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.