cristianstranieri

cristianstranieri

неделя, 2 декември 2012 г.

Ж И В А В Я Р А

 
                                                     / ВЯРАТА  НА  ТВОЕТО  СЪРЦЕ/
                                                    
                                                                         / Еф. 11:1 /
                           "А ВЯРАТА Е ТВЪРДА УВЕРЕНОСТ В НЕЩА, ЗА КОИТО
                            СЕ НАДЯВАМЕ , УБЕДЕНОСТ В НЕЩА , КОИТО НЕ СЕ
                             ВИЖДАТ"
         
         Скъпи братя и сестри в Бога,Слава да бъде на Нашият Господ и Спасител и на Неговия Св.Дух,че всеки ден говори и все повече и повече.Все нови и по-нови теми , което говори,че Бог ни обича,наблюдава и се грижи,както за физическото ни здраве,така и за духовното ни израстване.
          Днес имах кориозен случай,след,който Св.Дух ме вдъхнови да напиша тази тема.Разговарях с две християнки,които твърдяха,че са такива и които се опитваха да спорят по Словото,като няма да цитирам темата ,но от целия разговор какво разбрах:
Първо :това,което казваха не отговаряше на библейската истина ,и 
Второ:Попитах ги от колко години сте християни  и въобще четете ли БИБЛИЯТА?
"От малки.През целият си живот всяка неделя ходим на църква,слушаме сочердотите но 
Библията не четем,защото не я разбираме."И разговора продължи,като трябваше да изясня някои неща относно вярата.И съответно както винаги напоследък като прилегнах да си почина,Св.Дух ми казва"Няма време за спане,днес ще пишеш за ВЯРАТА!
"Но какво да пиша Боже?"И Бог ми казва:"ЗА ЖИВАТА СПАСИТЕЛНА ВЯРА"
            И така срамно е братя и сестри независимо от коя деноминация и изповедание си
цял кажи речи живот да ходиш на църква,да твърдиш ,че си християнин и да не четеш Библията.
Разбира се не казвам ,че знам всичко или всичко ми е ясно,но за мене е "грях"да носиш Това Име и да не четеш Словото на Бога.
Още по-срамно е ако си познал Христос и имаш СВИДЕТЕЛСТВО и да не четеш Библията.Но всеки решава сам.
           Какво всъщност иска да ни говори Св.Дух?:
ЩО Е ВЯРА?
"ТВЪРДА УВЕРЕНОСТ В НЕЩА,ЗА КОИТО СЕ НАДЯВАМЕ,УБЕДЕНОСТ В НЕЩА , КОИТО НЕ СЕ ВИЖДАТ!"
           Скъпи читатели,братя и сестри и приятели,които следите този Християнски SAJT,искам да ви кажа,че хората ,които носят ВЯРА в сърцето си към Бога са ДУХОВНИ  ЛИЧНОСТИ,защото вярват в Един и /ЕДИНСТВЕН/ Бог,Който не се вижда с 
обикновени очи, но с Духовните очи на сърцето си.Убедеността на нашето сърце идва от
Свидетелството,или т.н. /СРЕЩА С ХРИСТА-СПАСИТЕЛЯТ/.
Тази СРЕЩА ни дава ТВЪРДАТА УБЕДЕНОСТ,че това ,в което ВЯРВАМЕ е ЖИВО/деятелно/,УВЕРЕНОСТ в неща ,за които се НАДЯВАМЕ/като слушаме гласа на Бога и четем Библията/,но не ги виждаме.
            Когато Царят нареди:Седрах,Месах и Авденаго да бъдат хвърлени в огнената пещ,те имаха ЖИВАТА ВЯРА в ЖИВИЯ НЕВИДИМИЯ Бог , като бяха ТВЪРДО УБЕДЕНИ,че Той е СИЛЕН да ги СПАСИ!
           И ако ти днес си познал ЖИВИЯ ИСУС,Който беше Жив и умря ,след ,което Бог го възкреси от мъртвите и го сложи да седне до Него от дясно Му,то Същият Този Бог ще съживи твоето сърце за ЖИВАТА вяра в ЖИВИЯ И НЕВИДИМ БОГ И ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС.
Ако ти си повярвал от среща с Исус ,това е добре,но има хора,които са повярвали само от слушане.И това е добре,защото в Словото се казва:"Вярата идва и от слушане ",но какво слушане:на атеистични глупости за нашия Господ или от слушане на ЖИВОТО ДЕЯТЕЛНО СЛОВО БОЖИЕ.
И от тук стигаме до:Ако ти си повярвал и чул за Бога,За Исуса и за Св.Дух започни да четеш за Своя Бог.Запознай се с него по-добре чрез Словото Му,което е ИСТИННО И ВЯРНО.Защото много хора се бият в гърдите, но Св.Дух казва:"НЕ МЕ ПОЗНАВАТ. "НАРОДЪТ МИ ПОГИВА ОТ НЕЗНАНИЕ."
            Защо мислите,че не си почивам нито на обяд,нито нощем до 1-2 часа?Този труд не ми се плаща?Какво казва Исус?"Не Ме познават.Не вярват.И ще погинат." Казва още "Нивата е голяма,а работниците малко",а в Лк.16:14,15"....и смъмра ги за неверието и жестокосърдечието им ,защото не повярваха на онези,които го бяха видели възкръснал.И рече им:"ИДЕТЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ И ПРОПОВЯДВАЙТЕ БЛАГОВЕСТИЕТО НА ВСЯКО СЪЗДАНИЕ.И КОЙТО ПОВЯРВА И СЕ КРЪСТИ ЩЕ БЪДЕ СПАСЕН, А КОЙТО
НЕ ПОВЯРВА ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН....."
           Отворете сърцето тази вечер братко и сестро,ти ,който слушаш гласът на Господа Исуса Христа. Дай място на живия Дух да заживее в твоето сърце.Приеми ЖИВАТА СПАСИТЕЛНА ВЯРА В ЖИВИЯ ГОСПОД И СПАСИТЕЛ ИСУС ХРИСТОС 
и вярвай в Неговото Слово,чети го непрестанно и то ще ти даде твърдата увереност за онези неща,които Бог е ОБЕЩАЛ ЗА МЕН И ТЕБ братко и сестро.
          ЖИВИЯТ ХРИСТИЯНИН Е СМЕЛ,Е МЪДЪР, Е РАДОСТЕН ,Е УВЕРЕН В ТОВА,,КОЕТО ГОВОРИ ,ЗАЩОТО ВЯРВА НА СЛОВОТО НА ИСУС  И СЕ УЧИ НЕПРЕСТАННО.
ТАКЪВ ХРИСТИЯНИН Е ТРУДОЛЮБИВ НА БОЖИЯТА НИВА И ДАВА "ДОБРИ ПЛОДОВЕ"ЗА БОГА.
ТАКЪВ ХРИСТИЯНИН,НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПОСРАМИ!
          И така като приемем ЖИВАТА ВЯРА в Исуса Христа да отхвърлим МЪРТВАТА,
СЪМНИТЕЛНАТА И ПРАЗНА ВЯРА,която никак няма да ни ползва.В която няма никаква НАДЕЖДА, докато с Исус имаме ЖИВА НАДЕЖДА ЗА ВЕЧЕН ЖИВОТ С НЕГО и НАШАТА ВЯРА Е ,ЧЕ ТОВА Е ВЯРНО.
        Нека Бог да ни благослови с мъдрост и знание и ни води от ВЯРА КЪМ ВЯРА ,ОТ СИЛА В СИЛА ОТ ДУХА НА ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА.

        С БОЖИЯ БЛАГОДАТ :сестра Искра

                                




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.