cristianstranieri

cristianstranieri

четвъртък, 20 декември 2012 г.

ЕДНА ВЯРНА ИСТОРИЯ

" И създаде Бог Рая за нас.....!"

"....но ние не го оценихме........ ! "

                                           Кой направи небето и земята?
                             Кой направи тревата и цветята ?
                             Кой нахрани птичките в небето ?
                             НАШ  ТАТКО  БОГ !
                             Кой направи мене и тебе ?
                              ПАК ТАТКО  БОГ!
           " И направи ни по Свой образ и подобие !"
           " И ни възлюби с Голямата Си безподобна любов!"
            ЗНАЕШ ЛИ ИСТОРИЯТА ЗА БОГА?Не! А може би ще кажеш "и не ме интересува! Но се плашиш за 21 декември 2012година И защо?Само,защото не искаш да чуеш тази чудесна  "ИСТОРИЯ"!
       В нея си записан и ти братко.Чети я и ще се намериш някъде......"..И след като ни създаде ни даде съвет да бъдем "послушни", но ние не устояхме. В същност кой не устоя?Нашите първи отци,чиито грях сега носим ние.И дойде тежкото наказание,за което Бог ги беше предупредил  .Но какво да правим“Слушането най-тежи!"-казват съвременните ни деца.Предпочитаме непослушанието и после плачем. "...и Бог видя техните сълзи и рече на Ной,Своето добро и послушно чадо :"Направи ковчег,събери всички хора и животни и затвори добре,защото 40 дни и нощи ще вали проливен дъжд  и ще потопя този грешен свят ,като ще направя “нов по-добър".Кажи им да се качат всички в ковчега!"
      100 години Ной кова ковчега.100год. Ной не спираше да говори.И знаете ли ,само 8 човека послушаха.И животните макар,че са животни от една дума се качиха в ковчега. а хората  "ядоха,пиеха и се веселиха като не искаха и да помислят за смъртта."Не повярваха на Ной и не послушана Божийте думи и така всички се издавиха в своите грехове и неверие.
     Сърцето на Бога тъжеше от болка.Той обичаше Своите
творения.Но дявола Божият противник надделяваше над хората ,защото Бог им забрани греха, но им даде свободна воля да избират. 
И така Бог създаде нов свят и реце:"Да бъде мир!Множете се и се трудете със своите ръце.Наслаждавайте се на плода на ръцете си и на новият живот...."..Но!...минаха дни 
години ,събития и хората отново тръгнаха по съвета на Дявола.
      Бог беше се заклел,че няма повече да изпраща вода на земята,като даде ДУГАТА белег за Своята клетва. Но непослушанието дойде отново и отново и все повече се увеличаваше ден из ден.Отново непослушание въпреки,че Бог непрекъснато говореше и изпращаше послания по Своите Верни Чада и Пророци,като:Моисей,Авраам,Исайя,
Еремия ,Лот....и др.
      И пламна Божият гняв и рече Бог:"Огън не вода ще изпратя този път,но ще изпратя и Спасител за Моите верните ,които ще послушат и изпълнят Моите команди!
     И Бог предупреждаваше години наред за Този Чудесен Спасител.И хората слушаха и не вярваха:"..У Своите си дойде и Своите Го непознаха!"А Бог рече през устата на Своя пророк Йоан златни думи на обещание:Йн.3:16
"Защото Бог толкоз възлюби света,че даде Своя Единороден Син ,за да не погине нито един,който вярва в Него ,но да има Вечен Живот."
           И ЕТО РОДИ СЕ СПАСИТЕЛ!
И нарече се ЕМАНУИЛ:"Бог с нас"-Исус Христос-
Син Божий. Роди се за мен и за теб братко и сестро и който повярва в Него ще се спаси по Божия милост и благодат.
         ИСКАШ ЛИ ДА РАЗБЕРЕШ ПОВЕЧЕ ЗА ТОЗИ 
ПРЕКРАСЕН СПАСИТЕЛ?И ако е така ще продължим 
след ден два...!"
        А сега отвори Библията и си припомни "ИСТОРИЯТА
 НА НАШИЯТ НЕБЕСЕН БАЩА!"

       Бог да ни благослови!
      
       С Божия Благодат:сестра Искра

      
   








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.