cristianstranieri

cristianstranieri

четвъртък, 13 декември 2012 г.

Б Ъ Д Е Т Е Б У Д Н И

                                                                      Б Д Е Т Е !
                                                                       Мт.13:33

                           "ВНИМАВАЙТЕ,БДЕТЕ И МОЛЕТЕ СЕ„ЗАЩОТО
                            НЕ ЗНАЕТЕ , КОГА ЩЕ НАСТАНЕ ВРЕМЕТО.....!"

           Св.Дух Продължава темата за последните времена.
След като Дявола ни информира за разни дати-то ти,който вече познаваш Словото  и Истината глупаво е да мислиш за материалното ,плътта и страстта.
        Както казва ап.Петър в Римл.13:11."....не по пиянства,блудства и крамоли...."
Наближаването на свършека е наближаването на нов живот ,духовен и много по- добър ,изпълнен с радост и мир,без болести и зло.Живот изпълнен с любовта на Бога и Неговата светлина и закрила.
         Истината,Която Бог иска да знаем е че бидейки будни и трезвени ,живеейки благоприлично в пътя на Светлината-не по делата на тъмнината,а като синове на светлината да не спим, а да се облечем във вярата,любовта и надеждата за спасение чрез Господа Исуса Христа.
       Говорехме за дарбите,които ни помагат да работим за Бога и Неговото дело и да се обхождаме и си помагаме като се назидаваме с тях,но в Словото се говори,че всички те ще отпаднат,но любовта ,вярата и надеждата остават.
Не случайно Бог предупреждава ,че грижите и земния живот ни отдалечават от духовното.А духовното ни развитие е гаранция за нашето спасение и вечен живот.
      Лука12:40 "Бъдете готови ,защото в час,когато не знаете ще дойде Човешкият Син."
      Вярата в Бога не трябва да отпада.Любовта да преизобилства и Надеждата че чрез Исус ще наследим вечен живот непременно трябва да се затвърждават.
    "Една майка-София/българка/имала голяма вяра в Исуса,надежда за вечният живот и любов към Бога и хората.Така беше възпитала и своите три дъщери:Вяра,Надежда и Любов.
Един ден я извикали при управниците и я предупредили,че ако не се откаже от вярата си в Бога ще отнемат живота на дъщерите й ,а след това и нейният.Майката предупредила дъщерите си,че стойността на този живот не е нищо пред този вечно с Исус на небето.Започнали с Вяра ,после с Надежда и завършили с Любов. И трите момичета устояли и не се отказали от своята вяра в Бога и така загубили главите си.Болката на майката била голяма,но тя предпочела да умре заедно с дъщерите си ,но да не загуби вечният си живот."
      Какво голямо значение е да осъзнаеш значението на вечния живот.
Това е за което Бог предупреждава днес чрез  Св.Дух:"Бъдете 
будни за живота си...!"
Този пример говори за всеки един,който в съдния ден иска да бъде спасен ,че духовно не трябва да отпадаме пред никакво предизвикателство на Дявола , защото света е Царството на Дявола,което ще изгори в огън ,а Царството , което очакваме ще царува вечно.
        Това е ,което Св. Дух ти казва днес братко и сестро :
-Говорете Словото Ми без страх!
-Молете се непрестанно ,както правеше Исус!
-Служете Ми със Силата,която Бог ни е дал и славете Бога във всичко чрез Исуса Христа.
       Римл.13:11 "Събудете се! Спасението е по-близо сега,отколкото,когато повярвахте!"
       1Сол.5:6 "И като синове на светлината бъдете будни,трезвени и се облечете с Бож.всеоръжие-вяра,надежда и любов,за да получите спасение чрез Исуса Христа ,който умря за нас така че живи или починали да живеем вечно,заедно с Него."
       И бих завършила с един стих от една песничка за нашитш души:"Нищо трудно няма чада
           В пътя прави щом вървиш
           Любовта щом те изпълва
           Ще изплуваш на брега ...."

      С Божия Благодат:сестра Искра



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.