cristianstranieri

cristianstranieri

четвъртък, 29 ноември 2012 г.

И КОЙТО ВЯРВА В НЕГО НЯМА ДА СЕ ПОСРАМИ

                                                             
                                                                     / Римл.9:33 /

                                 " И КОЙТО ВЯРВА В НЕГО НЕ ЩЕ СЕ ПОСРАМИ "
       
          Днес Св.Дух иска да каже още нещо на Своите СЛУЖИТЕЛИ:"Вие,които ми служите Съм сигурен,че вярвате в Мене."Защото без Св.Дух на Господа Исуса Христа не е възможно да се работи за Бога и да Му се угоди.Но нека да видим какво иска да ни кажа Словото на Бога чрез Римляни 9гл. днес.
           Голяма е мъката и скръбта на една майка и един баща ,чиито деца на слушат техните съвети.
          Голяма е мъката на Бога за Неговият избран народ,който не зачита заповедите Му.
          Голяма е мъката и на един Божий служител,който от сутрин до вечер "сее семето на Бога" но братята и сестрите се отнасят нехайно към своето спасение,за което ап.Павел казва:"На вас принадлежи осиновлението .Готов съм аз да бъда отлъчен от Христа но вие да бъдете спасени ,защото на вас принадлежи осиновлението ,славата,обещанията,благословенията..."Казва още,че родените по плът няма да наследят Бож. Царство,но родените от вода и дух ,на които е дадено обещанието..На вас принадлежи осиновлението."
Ако Израйлевият народ отстъпва от Бога и Бог е отворил "време и врата "за спасение ,като показва и към нас езичниците Своята голяма МИЛОСТ –то защо дремем още?
         Святият Дух казва още:"Времето е кратко!Последно...!/наводнения;земетресения;войни..../ това е Началото на Края! Събудете се! Стреснете се!Изправете се!Бъдете будни,когато чуете Моя глас /ПРИЗИВ/ не закоравявайте сърцата се!"
       Днес!Защото днес е спасителен ден за теб и цялото ти семейство!
       Бог има Свой възлюбени!Избрани за Своя Слава!Исус умря за всички.Проля кръвта си за всички,за да бъдат спасени,очистени и подготвени за един Нов живот с Бога.Но Бог
има между Свойте "съдове":/чисти и нечисти /Чистите за почетна употреба , а нечистите ги чака да се очистят .В противен случай се изхвърлят.
От кои " съдове" си братко и сестро?
"ДОБРИЯТ СЪД" е за Почит и Слава.Св Дух казва още::Към когото иска Бог ще покаже милост и когото иска ще пожали!"Бог издига "Своите почетни съдове".за да покаже СИЛАТА СИ и да ПРОСЛАВИ ИМЕТО СИ!
          Ти,който си ИЗБРАН и вече служиш на Бога за спасяване на души работиш ли върху своето усъвършенстване на своята душа,за спасението на своя дом ?Защото това е ВОЛЯТА НА БОГА!Защото Божията любов е дълготърпелива към "Своите съдове",създадени за Негова слава./Римл.9:22/ Бог създаде тези "съдове" "отнапред".Ерем.1:5"Преди да ти дам образ в утробата ,познах те и преди да излезнеш от утробата,осветих те ."
Знаеш ли,че в твоя дом също има "съдове за почетна употреба?'Сред твоите приятели;Сред твоите роднини;Колеги.Това е твоята МИСИЯ братко и сестро,който си вече влязъл в служение на Бож.нива като"съд за почетна употреба".
Не гледай на човеците и на това какво ще каже света за вас,защото ние избраните за света сме нищо,но за Бога"златни съдове за почетна употреба".Ако служим вярно Бог ни нарича“"СЪКРОВИЩА!"Знам една песничка,която много ми харесва и често си я пея“О,да съм НИЩО ,НИЩО ПРИ НОЗЕТЕ НА ИСУС ДА ЛЕЖА,
         "СЪСАД ДА СЪМ АЗ ПРИЯТЕН ВЕЧ НА МОЯТ ГОСПОД ХРИСТА   
         .................................................................................................................................
Скъпи братя и сестри нека не забравяме,че и "ДЕЦАТА НИ СА СЪДОВЕ ЗА ПОЧЕТНА УПОТРЕБА",които трябва да пазим  и се грижим за техните души ,защото те са "потомството",което Бог държи и чака да прослави Неговото Име.
         Работи братко и сестро не се уморявай за Бога и за душите на своите деца  и близки,защото в Римл.9:33 ;10:11 се казва:"И КОЙТО ВЯРВА В НЕГО НЯМА ДА СЕ ПОСРАМИ!"А Св.Дух днес добавя"И РАБОТИ УСЪРДНО НЯМА ДА СЕ ПОСРАМИ"!

НЕКА БОГ ДА НИ БЛАГОСЛОВИ С ЛЮБОВ И ДРЪЗНОВЕНИЕ ТАКА ДА РАБОТИМ ЗА НЕГО,ЧЕ НИКАК ДА НЕ СЕ ПОСРАМИМ!
АМИН

             С БОЖИЯ БЛАГОДАТ:сестра Искра     

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.