cristianstranieri

cristianstranieri

вторник, 20 ноември 2012 г.

Л Ю Б О В Т А Б О Ж И Я

                                           

                                                      ЛЮБОВТА  НА  БОГА

                                         / ВЪЗКРЕСЯВА  СЪРЦАТА  ЗА  ЖИВОТ/
                                                           /1 Кор.13:4-7/

Нека  погледнем с окото на СЛОВОТО , ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за БОЖИЯТА ЛЮБОВ:
1Кор.13:4-7"... ДЪЛГО ТЪРПИ И Е МИЛОСТИВА.ЛЮБОВТА НА ЗАВИЖДА ,НЕ СЕ ПРЕВЪЗНАСЯ„НЕ СЕ ГОРДЕЕ„НЕ БЕЗОБРАЗНИЧИ„НЕ ТЪРСИ СВОЕТО„НЕ СЕ РАЗДРАЗНЯ„НЕ ДЪРЖИ СМЕТКА ЗА ЗЛО „НЕ СЕ РАДВА НА НЕПРАВДАТА „А СЕ РАДВА ЗАЕДНО С ИСТИНАТА„ВСИЧКО ПРЕМЪЛЧАВА НА ВСИЧКО ХВАЩА ВЯРА „НА ВСИЧКО СЕ НАДЯВА„ВСИЧКО ТЪРПИ!"


       Скъпи братя и сестри в Господа,скъпи приятели,които тепърва се срещате със Цловото на Бога,след всичко ,за което говорехме тази вечер Святият Дух на Господа иска да спре вниманието ни върху ЛЮБОВТА!Цялото Слово Божие е изградено върху тази прекрасна дума-ЛЮБОВ!
Всички в света познаваме тази ДУМА и я ценим като нещо много ценно.Всички говорим за нея и я търсим.
        Святият Божи Дух днес пита:"ПОЗНАВАТЕ ЛИ ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ И НЕЙНИТЕ ЦЕННИ КАЧЕСТВА?"Защо след като търсим любовта има толкова нещастни хора ?. Има толкова скръб,мъка и нещастни семейства без любов между съпруг и съпруга.Всички знаем,че любовта прави хората щастливи.Но къде е "ТАЙНАТА" на това щастие?
Тази вечер Бог иска да ни говори за ЛЮБОВТА.И Свият Дух казва:"ЗАЩОТО НЕ ПОЗНАВАТЕ ЛЮБОВТА!"
Когато живеем без любов какво казваме:"Боли ме сърцето страда ми душата."И обратно когато има любов -сърцето се радва,а устата пее за любовта!И ние ще пеем по-нататък песни за ЛЮБОВТА!И така любовта бива 2 вида:
         1.ТАЗИ,КОЯТО ЗАДОВОЛЯВА ПЛЪТТА и
          2.ТАЗИ„КОЯТО РАДВА ДУХЪТ или:
Божията Духовна Любов и Плътската любов,която се отнася предимно до задоволяване на плътските ни нужди./плътските страсти,угаждане на стомаха-храня се с любов и се чувствам добре,с любов се обличам със скъпи и хубави дрехи,обичам много златото ,виното,обичам много животните,с любов отглеждам цветята,обичам киното,театъра,спорта... и т. н. Но:
Божията Любов /Духовната Любов/е нещо различно:Тя е нещо ВЕЛИКО ,ПРЕКРАСНО,ЧУДЕСНО!Божията  любов е огромна и не може да се измери с никаква мярка.Тя е изобилна и никога не свършва.Тя е определена за всички и за всичко.Тази любов "извира" от Трона на Самия Бог,затова и не "пресъхва" никога -казва Святият Дух.
Божията любов има голям смисъл и съдържание.В своето определение виждаме много черти,които я открояват от Плътската.Божията любов се задейства от Сам Бог .Тя съдържа  действената сила на Святият Дух.
–С Божията любов преминаваме вси прегради/проблеми/
–С Божията любов имаш вечен мир и вечен живот.
–В Божията любов имаме простителна сила
–С Божията любов лекуваме болести
–Чрез нея събираме разделени семейства.
–Тя обръща сърцето на врага и го прави твой пръв приятел.
–Божията любов -разчупва проклятия.
–С Божията любов вършим чудеса.
           ДУХОВНАТА ЛЮБОВ е отправена от Бога за нас човеците..Тя е милостива,жалостива,състрадателна.Тя е заплатена с драгоценната кръв на Божият Син Исус Христос,Който Бог пожертва от любов към нас човеците ,за да ни покаже Своята към нас ЛЮБОВ.ДУХОВНАТА ЛЮБОВ СЪДЪРЖА СИЛАТА НА ПРОЛЯТАТА ИСУСОВА КРЪВ.Тя обръща грешници в правия път.Преобразява  и променя сърцето и живота на човека.Тя е справедлива и омразна към греха.
С Божията любов се върви към святост,чистота и здраве.Божията любов жертва себе си за ближния.Исус пожертва Себе си за нас ,но ти душо какво даде на Своя Спасител?
Божията любов има Спасителна сила.
        "  Името на Бога е ЛЮБОВ. Неговото име е още Бог на Силите,затова и Неговата любов е силна да устоява срещу всякакви бури.Исус пожертва сам живота си ,за да бъдем свободни ние.Тази жертва демонстрира Голямата Божия Любов.Ти братко и сестро отвори ли сърцето си за тази любов?Възлюби ли ближният си със същата любов ,с която Бог възлюби нас?В Тази Бож.Любов се съдържат двете най-големи заповеди на Бога към човечеството:
        1.Да любиш Бога с цялото си сърце, с цялата си душа и с целият си ум .И втората:
        2.Да възлюбиш ближният си както себе си.
Бож.любов променя яд в любов.Държи приятелство.Променя твоето поведение и говорене.Изгонва всяка гнила дума и я заменя с "нови думи,които топлят твоето и нечие сърце.Тя е мощна ;простителна;очистваща и възраждаща.Чрез Нея слепи проглеждат;куци прохождат и мъртви оживяват.Тя обръща грешници,всякакви безбожници и приема всеки,който иска да я приеме в своето сърце.
ДУХОВНАТА ЛЮБОВ е заповядана от Бога за човечеството.Тя изисква любов към Бога,към Исус и към всички човеци.
        Ако ти братко и сестро си познал Бога то ти със сигурност притежаваш тази  Божествена Любов.И по любовта ти към Бога;Исус и човеците ще познаят ,че ти си дете на Бога и тази Любов ти е Дар от Него.Тази любов не може да се скрие.Тя е съвършенна и който я има върви от съвършенство към по-голямо съвършенство.
      "  НЕКА  СЕ ВЪЗЛЮБИМ С ТАЗИ ЛЮБОВ КАТО ОТХВЪРЛИМ ЛИЦЕМЕРНАТА И ВЪРВИМ ОТ ЛЮБОВ КЪМ ЛЮБОВ И ОТ ПОБЕДА КЪМ ПОБЕДА!" Нека възкресим сърцета си за нов живот и нова радост в Духа на Господа Исуса Христа.

БОГ ДА НИ БЛАГОСЛОВИ СЪС СВОЯТА БОЖЕСТВЕНА ЛЮБОВ.ДА ВЛЕЗЕ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН ДОМ И ВЪВ ВСЯКО ЕДНО СЪРЦЕ!

С БОЖИЯ БЛАГОДАТ :сестра Искра






   
       
       

2 коментара:

  1. Chudesna tema ,slava na Boga.
    Radvam se,che temata e dobra i aktualna.Bog da te blagoslovi.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря на Бога,че Св.Дух работи.Благодария,че одобрявате писаното.Нека "АРОМАТА"на тази любов да унае и в твоето сърце и семейство.
      Бог да те блаослови!

      Изтриване

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.