cristianstranieri

cristianstranieri

сряда, 4 ноември 2015 г.

                            ДА  СЛУЖИМ  НА  ИСТИНАТА
                                         2 Кор . 2 : 17
                 „ Ние сме: защото не сме като мнозина ,
                    които преправят Божието слово , но
                    но говорим искрено / истината / в
                     Христа , като от Бога , пред Бога . „

         Много пъти братя и сестри в живота ни се случва да се срещнем очи в очи с истината и лъжата .
Да ти кажат истината или да вървиш в истината е трудно , но е блажено . Защото Словото казва : „ Върви в ИСТИНАТА и ИСТИНАТА ще те направи свободна . “
Докато за лъжата е обратно. Лесно е да излъжеш , но после страдаш , защото ставаш роб на лъжата . 
А лъжата винаги е била изобличавана от Истината .
          И стигаме до там :
ПОЗНАВАМЕ ЛИ ИСТИНАТА И ЖИВЕЕЛ ЛИ В ИСТИНАТА ?
Това е въпрос , който би трябвало всеки да си го зададе.
Днес Св. Дух ме подбуди с един много интересен сън да се замислим за Истината . ЩО Е ИСТИНА ? ПОЗНАВАМЕ ЛИ ИСТИНАТА ? И КАК ДА ВЪРВИМ В ИСТИНАТА ?
        Ще ви дам един прост пример :
Един пастор/царство му небесно/не е вече между нас , но винаги ще си спомням неговите наставления бил 20 години във вярата.
Неговият дом не можел да повярва както него . Жена му била първият му гонител в християнският живот . А той се обръщал със следните думи към тях : „ Аз не искам да вървите в моя път нито по моите стъпки , но вървете в Истината и ако правите така истината ще ви направи свободни . Не лъжете . Не крадете . Не убивайте . Бъдете честни в отношенията си към хората . Бъдете добри . Обичайте всеки не мразете никого . ‚
       Една неделя извели звеното , в което работела жена му на работа в полето да берат сливи покрай един напоителен канал .
Когато си тръгнали всички жени си взели по малко сливи за в къщи . Цанка не посмяла . Сетила се за думите на брата : „ Не крадете! Не лъжете ! Бъдете в истината и истината ще ви направи свободни . “
        Но жените като видели ,че Цанка не взела сливи , скришом напълнили един от ръкавите на престилката й . По пътя Цанка открила номера им и полека лека скришом от тях изхвърлила сливите на земята . Когато излезли от полето ги пресрещнал пъдаря и ги претърсил . Намерил сливи във всички само в Цанка не открил .Освободил Цанка , а другите закарал в общината .
        Между тях имало един възрастен човек /бащата на директорката на училището/ и той се разплакал като рекъл засрамен : „ Цял живот не съм откраднал нищо , а сега да изложа
така дъщеря си . Моля ви пуснете ме ! “
Така сестра Цанка разбрала ИСИНАТА за , която говорел нейния ПАСТОР-съпругът й.
Що е истина ? Истината е мир , радост , свобода . А лъжата е робство.
         И нещо друго. Бог ме подбуди с моя сън тази нощ да ви споделя още нещо за което трябва да се замислим ;
Понякога в желанието си да угодим на някого в състраданието си в любовта си без да искаме с премълчаване на истината ние лежим в лъжата .
        А Бог казва : „Кажи истината , изобличи лъжата и ще бъдеш угоден Богу . “
Ние не можем да бъдем по-милостиви от Бога . Ако  Бог е казал , че истината ще те освободи , кажи я не се страхувай . Но ако лъжата ще те пороби я по-добре  бъди изобличен  чрез истината  и бъди свободен , отколкото да си роб на лъжата .
      И ако ти си познал истината  , стой твърдо в нея .
Едни ще те мразят заради нея, защото тя ще ги изобличава , но други ще те боготворят .
За едни , на които ще говориш за истината ще бъдеш благоуханна миризма , а за тези , които предпочитат лъжата ще бъдеш като смъртоносна отрова .
        И така:  Ако искаш да си свободен в Духа следвай Христос , Неговото учение Новия Завет , където пише: „Аз съм пътя , истината и живота ! И който дойде при Мене никак няма да го изпъдя, нито ще го отхвърля .И всеки , който е откъм истината е откъм Мене ! “
         И като Божи служители и помазаници , нека бъдем винаги в истината и да изявяваме благоуханието на познанието на Него .
И като Христово благоухание пред Бога нека бъдем такова и пред тези , които се спасяват  и за онези , които погиват .
Като следваме истината и я предаваме на другите така , както сме я опознали и научили .
         Това е Божията воля и Неговото дело .
         А ние сме избрани , не да изопъчаваме истината , а да говорим искрено/ истината /в Христа , като от Бога пред Бога .
       Много ще ни хулят заради истината и заради неща, които не знаят ,ще бъдем гонени и мразени, но знае Господ , как да избави благочестивия от напаст , а неправедния да държи под наказание за съдния ден .
       И така нека познаем що е истина , като надникнем в Словото на Истинния и Праведен Господ . И ако си приел да бъдеш Божие дете , не забравяй , че си приел да служиш на Бога на истината .
А твоят Спасител Исус Христос слезе на земята и донесе благодатта и истината за Спасението на душите ни .  И ако ти си приел тази благодат  в сърцето си , то ти ще бъдеш гонен заради духът на истината , Който живее в сърцето ти .  Ще бъдеш намразен от човеци , които не обичат истината , заради делата , които вършат и не са от истината .
       Света не познава истината , но Божия служител познава истината и това е Исус и Той пребъдва в него и Духът на истината ще бъде винаги в сърцата ни до Неговото пришествие .
Този дух на истината –Светия Божи Утешител –казва Словото в Йн 14:2 ще ви научи на всичко и ще ви напомня всичко…. И в ст. 27 се казва да говорим и да служим на истината и да не се смущава сърцето ни , нито да се бой . А да говорим право истината , защото затова сме избрани .
        Бог да ни благослови и да опознаваме  все повече и повече истината за Господа Исуса Христа  и да говорим на онези , които се спасяват и на онези , които погиват . Та като дойде Исус втори път да няма никой извинение , че не е чул .
Бъдете благословени с това Слово на истината и живейте с истината като Божи служители . И Богът на истината ще ви опази от всякаква напаст .
Амин !!!!

       
     




     

                        

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.