cristianstranieri

cristianstranieri

неделя, 29 ноември 2015 г.

МОЯТА МОЛИТВА

                                 МОЯТА   МОЛИТВА

                      „   В  борбата дай ми сила !
                           Вярата ми умножи     !
                           Любовта във мен разпалвай !
                           Волята Си ме учи    !.... “

     За да стигне един християнин до молитвата  той трябва да е изминал един път , който се състои от няколко стъпки .
А именно:
Да повярваш в Господа и да се умиеш в Неговата кръв .
      Разбира се ти можеш да започнеш и с молитвата  , но без вяра в Господа не е възможно да отправиш молитва към Него.
Молитвата е най важното оръжие на християнина , защото тя е твоята телефонна връзка с Бога . Твоята молитва е твоят личен разговор с твоя небесен Баща .
     Това е и Неговата воля и огромно желание да навлезем в Неговото присъствие и да усетим Неговата любов .
А как ще разбереш дали те обича , ако не четеш Словото Му и нямаш „ телефонната връзка „  с Него  ?
     Ето защо , като християнин ти трябва да се гордееш , че Бог ти е дал тази привилегия да общуваш с Него по всяко време на денонощието в твоя живот .
     Целта на твоето християнство е да бъдеш опростен от греховете си и да навлезеш и Божието присъствие посредством твоя молитвен живот като Божие дете .
    Като Божие дете Бог ти дарява своите дарове , а именно :
1.    Своята мъдрост да четем и да разбираме Словото Му .
2.    И Святият Му Дух , чрез , Който имаме водителство и помощ за всяко нещо в духовният ни живот .
Святият Дух ни помага във връзката ни с Бога . Той ни учи как да се молим в Духа на Господа  и по Неговата воля .
Бог може да ти говори винаги , когато пожелае , но ти , когато искаш трябва да се потрудиш с помощта на Св. Дух .
      Твоята молитва е твоето поклонение пред Бога . Ти се покланяш с дух и истина . Със сърце и слово. Бог ще ти отговори , ако ти също Му говориш . Защото волята Му е да общува с теб . Да чуе ти какво искаш от Него , какъв е твоят проблем , твоето желание , нужда и т. н. , след , което Той на Свой ред ще ти отговори .
     И Той по същият начин ще ти отговори лично , като отговорът може да бъде веднага , а може и след време или на своето време. Ти обаче се задължаваш да чакаш и да бъдеш буден за неговия отговор .
      Бог винаги отговаря на молитвите ни , стига да са с вяра и по Неговата воля . А как ще разбереш коя е Неговата воля ?
Като четеш Словото Му и се учиш .
За да сме сигурни ,че Бог ще ти отговори на молитвата ни ,  трябва да сме постоянни и да не спираме да се молим , докато не получим отговора .
     Мястото за твоята молитва е Църквата и твоят дом . Твоята тъмна стаичка .“ Скритата стаичка“ вътре в сърцето ти .
    Когато се молиш записвай в молитвения тефтер своите молитви . Там ти отразяваш твоят молитвен живот и твоите молитвени нужди . Така и Господ ги следи  и не ще ги забравя .
За да има по- голяма сила и за твоя увереност , че Бог ще я чуе със сигурност твоята молитва , можеш да поканиш още един или двама твои верни братя и сестри да се молите заедно .
Защото „ Там , където са двама и трима и Аз съм между тях “. – казва Господ . А в Яков се казва : „ Голяма сила има в усърдната молитва на праведника . “
     Освен с праведни и верни братя ти можеш да се молиш и с твоето семейство . Така даваш достъп и на членовете на твоето семейство да намерят достъп до Божието сърце . И така ставате застъпници един за друг пред Бога .
    Какво можеш да поискаш в молитва от твоя Бог ?
ВСИЧКО, освен онова , което не е Негова воля : Да убие някого , да навреди на някого и т н … защото твоя Бог е любов .
Постави нуждите си пред Него . Искай вяра , сила , на любовта ти да притури любов . Искай Неговите дарби , благословенията Му , обещанията Му за теб , които е дал в Своето Слово Божие…
     Ако чувстваш ,че си сама и слаба потърси най – близката си сестра и клекнете заедно на молитва . Бог се радва , когато сме повече от един и двама . Молитвата сближава хората . Молитвата лекува хората . Молитвата благославя хората . Просветлява умовете . Радва душата и те прави богат духовно и победител в борбата в твоя духовен живот .
     Молитвата разчупва проклятия в твоето семейство . Променя мислите , характери , ситуации . Носи мир , радост , утеха .
Молитвата освобождава от пороци , навици , магии , грехове .
     Бог най – много се радва и отговаря на общите молитви отправени в единство на Духа . Когато се молим един за друг или се молиш редовно за други хора , които са в нужда бъди сигурен , че Бог непременно ще отговори и на твоите нужди поставени пред Неговото свято лице .
     Молитвата е средство чрез , което даваме възможност на Бог да работи в нашият живот чрез Святият Си Дух . Молитвата задейства сърцето на Бога и разпалва любовта Му към теб , твоят дом и твоето семейство , към твоята нация и народ и към някого ,който се намира някъде далече по света .
      Силата на твоята молитва е вътре в теб и зависи от самия теб . Тя е твоя привилегия , която Бог ти е дал и ти трябва да се научиш да я използваш .
1.    Вяра в твоя Господ .
2.    Любов към твоя Бог .
3.    Любов към хората и към ближния- твоя брат , сестра .
4.    Почит към Божиите служители и страх от Бога , когато не вършиш Неговата воля . / Със сигурност няма да получиш отговор на молитвите си . /
5.    Имай вярата на Бога и не се съмнявай за нищо в Него .
6.    Чрез съмнение нищо няма да получиш .
7.    Общувай с твоя Бог . Отделяй време за четене , за работа на нивата Му , за посещение по домовете на братя и сестри , на болни , за ходене на църква и т. н…това е угодно на Бога и е един от начините да общуваш с Него. Тогава и твоята молитва ще бъде ефективна и чута .
8.    Твоята вяра трябва да се заключава не на твоята мъдрост , а на Божието слово . Ако ти се уповаваш на словото , което си чул от Божия служител или си прочел от Библията и си го приел за истина като си повярвал на него , то знай – че и твоята молитва ще бъде чута , задействана от Горе от престола на Бога и ще бъде ефективна и отговорена .
9.    Бъди кротък и смирен слуга на Бога. Отхвърли всяка гордост и  човешко мъдруване и величаене. Поставяй винаги Господ пред теб в твоя живот . Търси Неговото лице и Неговата святост и Неговата воля и всичко друго ще ти се прибави .
10.                     Бъди покорен на своя Господ и Спасител , на Своя Господар и на Неговата воля и Той ще изпълни попросеното от сърцето ти ! Със сигурност !
11.                     Трябва да си наясно защо си повярвал и защо служиш на Бога , защо служиш на хората , защо си приел тази Божия любов в сърцето си . И когато си наясно облечи смирението и „… възложи всяка грижа на Мен и тогава Ме опитай и ще видиш колко съм благ ! “
12.                     Бъдете трезвени и будни и се самоконтролирайте. Ако ти следиш своето духовно растене , тогава ти си добре . Бог ще е доволен от теб и ще отговаря на твоите молитви . Но ако ти си се възгордял и си забравил защо си повярвал , тогава сърди се на себе си .
13.                     Големеенето е враг номер едно за един християнин . Не каза ли Исус „ … Не съм ли Аз по- голям и ….въпреки това дойдох да ви служа на вас ? “
14.                     Да служиш с любов на хората и да слугуваш на нивата на твоя Господ , това е най –големия пост за един Божи човек . Ако Исус беше Цар на Царете и Господар на Господарите и беше слязал за да бъде слуга на нас човеците , то кой си ти , който се превъзнасяш в твоята човешка гордост , че си нещо повече от твоя брат или имаш неща дадено в повече ? Ако ти е дадено , то ти е дадено , за да слугуваш на другите . И ако правиш така одобрен ще си от Бога и твоите молитви ще бъдат чути .
15.                     Търси мира и Божията воля за твоето служение . Не големей за постове и чинове . Иди и служи с покорност там , където те праща Св . Божи Дух и Бог ще бъде с тебе и бъди сигурен ,че където и да си дали в църквата или далеч от църквата Бог ще чува твоите молитви и ще даде отговор . Амин !
16.                     Търси пастор , който ще те храни с добра храна . Такива пастори са от Бога и ако си намерил такъв пастор знай ,че Бог е там и Той ще чува твоите молитви . И отговора на твоите молитви много пъти ще го получиш от устата на твоя пастор
           В МОЯТА МОЛИТВА Е МОЯТА СИЛА !
           В МОЯТА МОЛИТВА Е МОЯТА ВЯРА !
          В МОЯТА МОЛИТВА Е МОЯТА ПОБЕДА !
          МОЯТА МОЛИТВА Е МОЕТО ОРЪЖИЕ СРЕЩУ САТАНА ! Амин !!!!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.