cristianstranieri

cristianstranieri

неделя, 29 ноември 2015 г.

ЕДНО ПРЕКРАСНО ОБЕЩАНИЕ ОТ СЛОВОТО НА БОГА ЗА ТЕБ ПРИЯТЕЛЮ ! Бог оправдава вярващия в Исус

ЕДНО ПРЕКРАСНО ОБЕЩАНИЕ ОТ СЛОВОТО НА БОГА
                         ЗА ТЕБ ПРИЯТЕЛЮ !
            Бог оправдава вярващия в Исус
                           Римл. 3:26
„…За да покаже , казвам , правдата Си в настоящето време та да се познае , че той е праведен и , че оправдава този , които вярва в Исуса . “
     Колко горди сме ние , хората , с постъпките си и с така наречени добри дела . Мнозина искат дори да спечелят Небето със собствените си добри дела , като вярват , че със своите си постъпки ще могат да успеят пред Бога . В Божията светлина , обаче , нещата изглеждат съвсем по- различно , защото Божието слово казва , че няма ни един праведен .
    Каквото и да върши човек , то е несъвършено , както е несъвършен самият той . Дори и нашето най- добро не е добро за Бога ! Това става ясно , когато разгледаме работата на един човек под микроскоп . Колко повече уголемяваме един предмет , създаден от ръцете на човека , толкова повече се проявяват несъвършенствата по него .  При Бога е напълно обратно . ако уголемим едно микроскопично създание, произлязло от Неговата всемогъща ръка , ще бъдем впечатлени по какъв чуден начин той е изработил всичко . Колко повече увеличаваме , което и да е Божие творение, толкова повече се възхищаваме на Неговата промисъл и на творческото Му можене .
     Щом нашето най-добро не е достатъчно добро за Бога , колко по-малко биха могли добрите дела на един човек да заличат греха му  или поне да го неутрализират.
    Не , човек от само себе си е винаги в минус пред Бога !
По природа ние сме грешни и пълни с поквара . Святият Дух иска да изяви това на всеки отделен човек , за да не продължава да се заблуждава , смятайки себе си за праведен .
     Всеки човек , просветлен от Святия Дух за Божията праведност и любов  , трябва да ги търси , защото са придобити за нас от Исус Христос .
     Да , Исус Праведният , понесе на кръста Божията присъда над нас , неправедните . Той придоби за нас праведност и тя е предоставена  на всички , които извадят на светлина своята собствена греховност , които дойдат при Бог , за да предадат на смърт греха си и стария човек  в себе си и облекат с вяра Христовата праведност .
     Колко трудно е за един човек да признае греховете си и да приеме , че заслужава Божието проклятие .
И колко по- ценни са мирът , радостта и божественият живот , който Бог подарява на тези , които вярват в Исус и които с вяра облекат Неговата праведност .
    Затова за своето спасение и за вечният живот не разчитай на нищо друго , освен на Христовата кръв и праведност , защото само с тях можеш да устоиш пред Бога ! В това спасение ти ще можеш да видиш Божието лице и ще бъдеш спасен за вечността !
Амин !!!
/ Из: Вечните Божи обещания /




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.