cristianstranieri

cristianstranieri

неделя, 29 ноември 2015 г.

ИСУС ПОМАЗАНИКЪТ

                               ИСУС   ПОМАЗАНИКЪТ
                                        Мт. 6 : 13
„ А когато Исус беше във Витания , в къщата на прокажения
Симон , приближи се до Него една жена , която имаше алабастрен съд с много скъпо миро , което възливаше на главата Му , когато бе седнал на трапезата . …“

    Когато учениците видели какво направила жената , един от тях възнегодувал ,че се прахосва това скъпо миро , което можело да се продаде и с парите да се помогне на бедните . Но Исус като разбра какво мислят рече им :/изненадата за това дело беше на всички ученици , но идеята да се продаде мирото беше на Юда Искариотски, който имаше своя скрит замисъл /
„ Защо досаждате на жената ? Тя извърши добро дело за Мене .Защото сиромаси всякога се намират между вас , но Аз не всякога се намирам . Защото тя като изля това миро върху тялото Ми , стори го , за да Ме подготви за погребение . “-Мт.26:10-13
     Жената беше Мария сестрата на Лазар и Марта .
Мария беше сестрата на Марта , която седеше при нозете на Исус  и слушаше словото Му./Лк. 10 : 39-41 /
„ А Марта , като се залисваше с много шетане , пристъпи и рече: Господи , не те ли е грижа , че сестра ми ме остави сама да шетам ? Кажи й да ми помогне . Но Господ в отговор й рече : Марто , Марто , ти се грижиш и безпокоиш за много неща , но едно е потребно , и Мария избра ДОБРИЯ ДЯЛ , който не ще се отнеме от нея. „ Кой е добрия дял?
Пс. 27:4
„Едно нещо съм поискал от Господа , това ще търся-
Да живея в дома Господен през
Всичките дни на живота си ,
Да гледам красотата на Господа
И да Го диря в храма Му ! „
     И тук виждаме ,че Мария отново избра по-добрия дял:
ПОМАЗАНИЕТО на своя  Господа Исус , което имаше своето значение: „ Мария избра добрия дял , който никак няма да се отнеме от нея „
    Докато Марта се занимаваше с много шетане  и се безпокоеше за много неща , Юда мислеше как чрез продажбата на това скъпо миро да помогне уж на сиромасите/ защото беше свикнал да краде пари от касата / , то Мария избра онзи добър и угоден на Господа дял , който не губи да века своята стойност .

     Помазанието на Исус  е Божие добро дело , което има своя смисъл и съдържание . Учениците , колкото и да бяха близо да Учителят Си , не можаха да проумеят със своя разум , какво всъщност извърши тази жена , докато сам Господ Исус не им отвори духовните очи , за да го разберат .
Мислите им бяха по човешки. Разсъждаваха и обмисляха случката по човешки. / „ Да продадем това скъпо миро и да помогнем с тези пари на бедните . – Юда Искариотски“ / Те знаеха ,че това е угодно на Бога  и че да направиш добро нещо за сиромасите е по- смислено , отколкото да прахосваш на земята такова скъпо нещо. Но ние няма да разглеждаме постъпката на Юда и Марта , а ще наблегнем на Добрия дял – Помазанието , който избра Мария .
Онзи дял , който като го сториш ще бъде записан в Книгата на живота горе на небето и „ …ще се разказва за спомен по целия свят това , което е сторила Матия или ти скъпа сестро . “ – Мт. 26 ; 13
       Какво иска да ни каже това Слово днес , скъпи братя и сестри ?
      Да разсъждаваме така , както Исус иска да мислим . С духовните очи и уши да слушаме : „ Що говори Духът на истината ! “
     Исус беше изпратен от Бога със специална мисия тука на земята . И това го знаем всички . Той претърпя много хули , гонения , подигравки , преследвания през целият си кратък живот тук на този свят . Мислите ли ,че Бог не знаеше , че това ще мине през главата Му . Да , Той го знаеше и бдеше над Своя Син . Той го пазеше навсякъде , където се намираше . Окото на Бога беше върху Него на всяка крачка . И Той Му помагаше , като Го извеждаше от различните скроени от човеци ситуации , в които искаха да Го убият .
     Така е и днес , когато ти си поел да следваш пътя на Твоя Спасител . Бог знае за теб . Окото Му е върху теб . Той наблюдава всяка твоя стъпка и всяко твое дело и  ситуация . И Той те пази . Закриля и Утешава .
    Но има нещо друго , което Бог иска да ни покаже , чрез Словото Си и Святият Си Дух днес :    ПОМАЗАНИЕТО  !!!!
ПОМАЗАНИЕТО НА СВОЯ СИН и на Свойте синове !!!!!
     Ти си повярвал в Исус Христос . И това е добре . Вярваш ли ,че това дело е на Бога или ти повярва , защото така ти се искаше ? Просто да си вярваш . Повечето от твоите приятели  вярват „… защо да не повярвам и аз ? “ Ако твоето повярване не е подплатено с волята и изботането от самия Господ и ако ти не си положил Неговата любов в сърцето си да вършиш Н еговата воля и да милееш за Неговото дело ,ако мислиш така , бъди сигурен ,че окото на Бога няма да бъде върху теб за твоето помазание .
А ПОМАЗАНИЕТО е нужно за всяко Божие дете , което последва Своя Спасител с цяло сърце , душа и ум и със живота си .
    Исус беше ИЗБРАН ! Избран със специална МИСИЯ за доброто на човечеството . Той трябваше да бъде послушен до смърт на Своя небесен Баща , защото и Той самият знаеше ,че Мисията Му ще завърши със Неговата смърт на кръста и че тя е много важна за хората в света .
Ако ти си избран от Бога за спасение на своята душа , то знай ,че ти имаш вече и мисията да мислиш  и за спасението  на други души , които Бог ще доведе при тебе . Но ти трябва да го усещаш със сърцето си . Защото по човешки ти не можеш да сториш нищо и не можеш да вършиш духовни неща , най -малко да имаш дял в Божието дело.  Затова и Сатана така умело използва плътските , неусъвършенствани Божии чада , за да ги направи врагове , както на избраните , така и на самият Господ , като съсипват Божието дело .  Сатана много пъти ще се опитва да ти отнеме силата , дори ще търси начин да те убие . Но онзи , който те призова и те помаза за служение , Той ще те пази от всяко зло .
     Исус не беше оставен от Своя Баща нито за секунда . Дори чрез тази жена Бог Го подготви и за смъртта , която Го очакваше много скоро . Бог знае колко са силите ни като човеци. Но за да устоим в големите изпитания в нашият християнски живот , Бог знае как да ни помаже и изпълни със Силата на Святият Си Дух , което е нашето ПОМАЗАНИЕ и ни е Дар от Бога .
    Скъпи братко и сестро ,
     Знай ,че делата ти , които вършиш за добро тук на земята в името на Исус са от голямо значение за твоето спасение на душата и те всички са записани в Книгата на живота  . Но , онова , за което Бог ти е говорил като твоя специална мисия пред Неговото свято лице , ти си длъжен да го изпълниш дори с цената на живота си  или , ако ще всичко да изгубиш , но в мисията си да устоиш  твърдо до край . Бог знае как да те укрепи , да те помаже и опази .  Той бди над теб ! Той знае силата ти ,че намалява по човешки , но Той е казал ,че „ никак няма да те оставя и никак няма да те забравя ! “ Ако и ти си верен да вършиш Неговата воля и си избрал ДОБРИЯТ ДЯЛ за себе си .
    Исус беше кротък като Агне , но имаше моменти , когато беше силен като Лъв , когато трябваше да защитава Мисията Си . Кой Му даваше тази сила ? Помазанието от Отца ! Той беше Учител . Имаше много , превъзходни знания . С тях Той афронтираше всяка ситуация , която се изправяше пред Него . Той знаеше всичко , виждаше всичко , предвиждаше всичко и четеше всичко , каквото имаше в сърцата на хората .
    Това Помазание Му беше от Бога . И не беше случайно , защото и Мисията Му не беше малка . Той трябваше да бъде подготвен във всяко нещо .
      Той трябваше да излезе пред съдиите , които ще го съдят . Той трябваше да понесе бичувания , ругатни и т. н…смърт . Това по човешки е невъзможно да се издържи . Но Помазанието , което Бог ще изпрати за тебе , ще ти даде СИЛАТА НА ЛЪВА . И тогава , въпреки ,че Той виждаше смъртта пред очите си и като 100% все още човек , след Помазанието Исус доби онази сила и кураж , с която каза на съдиите: „ Никой не може да Ми вземе живота , защото Аз го давам сам ! “
     Чудесен Господ !  Как напада Своите неприятели с дръзновението на лъв !
И така чрез Божието Помазание Исус стана Победител над Сатана и над всички демони и поднебесни тъмни сили .
Той удържа до край в Своята мисия . И днес чрез Исус ти братко и сестро , си повече от Победител . Човеците на Бога са Силни и Мощни . Защото Божието Помазание е винаги с тях . Днес , не ти е нужно МИРО . Ние вярваме , че сме силни , защото в Него е цялата пълнота . Ние сме силни с характера на нашия Господ  .
    Като човеци много пъти чувстваме своята слабост и Сатана се радва , но ние имаме увереността , че Господ Исус Христос е в контрол за всяко нещо в нашия живот .
    Не бъдете слаби- говорете смело за Исус . За Неговата добрина и характер . Затова е твоето Помазание. За това си избран . Това е твоята Мисия . Не забравяй ,че Бог е с теб , където и да се намираш и Той ще ти дава думи и ще те пази . Защото Делото е Негово . Ти си само „ инструмент “ в Неговата ръка и си много скъпоценен „ съд за почетна употреба “- избран със специална Мисия. Която трябва да изпълниш тука на земята : Това е ТВОЯТ ДОБЪР ДЯЛ !
„ Да вършиш добро ! Да говориш за ДОБРОТО ! Да сееш Истината ! Да защитаваш Истината ! Да Спасиш домът си ! Да Изцеляваш  , чрез Неговата сила и да Защитаваш Делото Му с кураж и дръзновение !....“
Не се плаши братко! Защото ти , чрез Исус си „Лъвът „ за всяко нещо !
Твоята Сила и Помазанието е в твоята вяра , когато вярваш в Исус с цялото си сърце , душа и ум . Ние сме борци за истината и защитници на истината , затова твоето Помазание ще дойде , ако ти живееш в Истината . Ако ти живееш с Исус , като Исус и говориш като Него .
И вярвайки на Исус , ти имаш тази сила и помазание да устоиш докрай във всяка една ситуация ,защото сам Исус ще бъде с теб и ще воюва за теб . Той е минал по този път и може да съчувства и помага  .
    Ние трябва само да покажем този Господ на света , защото друг Бог и Спасител няма , освен Господ Исус Христос .
Ако ние сме единни , в Мисъл , Дух и Сила , то не само ще Спасим души , но ще Спасим цели нации , народи и „ Планини ще повдигаме ! “казва Господ нашият Спасител . Помазъникът на Бога ! Спасителят на целия свят . На Него да бъде Слава и Почит от сега и до века !! Амин

     
  


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.