cristianstranieri

cristianstranieri

сряда, 4 ноември 2015 г.

                             Когато  дойдем  при  Исус

                                      ПРОКАЖЕНИЯТ 

                                                                   Мт.8:1-4
              „И когато слезе от хълма ,последваха Го
                големи множества . И ето , един прокажен
                дойде при Него , та Му се кланяше и каза :
                „ Господи ако искаш можеш да ме очистиш ? „
                Тогава Исус простря ръката , допря се до него
                 И каза : „ Искам , бъди очистен . „И на часа му
                се очисти проказата . „
     Когато Исус говореше на народа Своето слово мнозина Го следваха .Едни Го слушаха , други търсеха изцеление за своите болести И в двата случая хората усещаха нужда от присъствието на Исус . Това слово беше живо деятелно и вършеше чудеса , защото излизаше от устата на Господа .
     И един ПРОКАЖЕН човек беше чул за Исус ,че е Господ и върши чудеса и ДОЙДЕ ПРИ ИСУС .
Той имаше голяма нужда от помощ. От лек . От милост . От утеха . И той беше чул ,че Исус не е Кой да е , а самият Господ слязъл от небето и вършеше чудеса .
Той не познаваше Исус , но имаше нужда от чудо в своя живот .Болестта му беше неизцелима. За него нямаше друга надежда . И той поиска , ако може Господ да го очисти .Той не знаеше ,че Исус винаги иска да бъде на наше разположение . Той дойде за грешните и за болните . И това беше Неговата мисия да спасява души от грях и болести .
И почивайки днес и разсъждавайки върху това слово разбирам ,че и днес хората също имат неизбежна нужда от Господа и трябва да направят точно като ПРОКАЖЕНИЯТ : ДА ДОЙДАТ ПРИ ИСУС
       Колко хора са чули за Господа Исуса Христа , а все още чакат и стоят в своята ПРОКАЗА.
Вчера бяхме нагости в едно италианско семейство с моя пастор . Оказа се обаче ,че стопанина на къщата страда от болест , която много го измъчвала. Само преди два дни бил на косъм от смъртта . Заварихме на масата един куп лекарства . Но лек няма . Човека страда и не вижда спасение .
        Тогава го попитахме: „Чул ли си за Исус ? искаш ли да се помолим за твоите грехове и за твоето заболяване ? “ А човекът каза : “ Аз нямам грехове  , а моята болест е много тежка . „
      Да наистина човекът беше много добър от това , което ни разказа съпругата му , но истината беше ,че той не познаваше Исус . Той не познаваше Истината за греха и спасението на душите и за нашият Спасител , Който иска и днес да лекува и да спасява . И ако ти не можеш да отидеш при Исус Той може да дойде при тебе . Защото те обича и не желае да погине душата ти в грях  .
А последиците от греха са болести и смърт . И тъй като носим греха на Адам и Ева ние днес без Исус сме „прокажени „ , вследствие техния грях .
       Човекът слушаше внимателно , прие Исус за свой спасител , поиска си прошка за греховете и пожела да се молим за него и неговото заболяване .
      Наистина Исус беше дошъл в неговият дом , защото по време на молитвата имаше божие присъствие, топлина и огън и човекът и жена му плачеха през цялото време на молитвата . И двамата бяха изумени от ситуацията в която се намираха . Те не познаваха Що е Божие присъствие . Но сега усетиха милостивата ръка на Исус и топлото слово Божие , което излизаше от устата на Божия служител . Когато свърши молитвата съпругата каза изумена  : „ Моят съпруг през целият ни живот не съм го виждала да рони сълзи , а сега ? „
СЕГА ИСУС ДОЙДЕ ВЪВ ВАШИТЕ СЪРЦА . Всички се радвахме на Божието присъствие и ние дълбоко вярваме ,че Исус ще изцели и опрости този човек .
      И днес Исус е навсякъде . И ние сме привилегировани , защото имаме отворена врата за спасение само трябва да  ДОЙДЕМ ПРИ ИСУС със отворено сърце и вяра .
     И знай приятелю : Исус те обича такъв какъвто си . Ти само ЕЛА ПРИ ИСУСА и той е готов да те очисти от грях и иска да те изцели и то съвършено без остатък .
САМО ВЯРВАЙ ! Не чакай Исус да дойде при теб , а побързай и ДОЙДИ ПРИ ИСУС В НЕГОВИЯТ МОЛИТВЕН ДОМ и там ще намериш спасение и лек за твоята грешна душа . И спасението ще бъде вечни ,а изцелението съвършено . Така казва Исус : „ Само вярвай и ще ти бъде ! „
                      Амин
Бог да ни благослови с това слово и да даде мъдрост на всеки , който има нужда от Исус , а все още не го е познал .Исус те чака приятелю . Ако ли не Той сам ще дойде при теб .
        Но ти имаш нужда от Исус . Тогава побързай , защото времето е кратко .





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук вашите коментари.Благодаря Ви.